NRK Meny
Normal

TV 2 har søkt om å flytte Kanal 24

TV 2 har søkt Kulturdepartementet om å få flytte Kanal 24 fra Fredrikstad til Bergen.

Åpning Kanal 24
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Søknaden ble sendt i går, og det vites så langt ikke hvordan kulturminister Trond Giske vil stille seg til planene.

Men dette er forsåvidt hverken en overraskelse for Giske eller for så mange andre. Det har lenge vært kjent at TV 2 har ønsket radiokanalen lagt til en adresse nærmere sitt hovedkontor i Bergen.

Ingen detaljer

Så langt er bare TV 2s intensjon kjent, ingen detaljer er enda klare. Ingen vet i dag om det gjelder administrasjonen, redaksjonen, eller begge deler. Ingen tidsrammer er heller kjent.

Kanal 24 slet tungt i starten, og Fredrikstadkontoret gikk tidlig gjennom en prosess med delvis innstramming og omlokalisering til lokaler i Oslo. I dag er det et 20-talls ansatte i redaksjonen i Fredrikstad.

I konsesjonsvilkårene fra 2004 står det at hovedkontoret skal ligge i Fredrikstad, og disse vilkårene må derfor endres før en flytting kan skje, skriver Bergens Tidende.

(bt.no/NRK)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.