NRK Meny
Normal

Tusenvis uteblir fra sykehus-time

I 2006 var det over 10.000 pasienter som ikke møtte til avtalt tid ved Sykehuset Østfold.

Lege. Illustrasjonsfoto.
Foto: Anders M. Leines / NRK

Nå vil sykehuset ha slutt på "forglemmelsene" og starter med varsling på sms.

 Kostbart

3. september kan  følgende melding dukke opp i displayet ditt hvis du har bestilt time ved Østfold-sykehuset: "Vi minner om timen du har ved Sykehuset Østfold" og dato.

- Det hender at pasienter ikke kommer til de timene vi setter opp, derfor starter vi med sms-varsling, sier Anne Grethe Erlandsen, kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold. 

I tillegg til det økonomiske aspektet ved å utebli fra en time, økes ventetiden for andre pasienter.

- Pasienter som må innkalles på nytt opptar to avtaler og er med på å øke ventetiden for andre pasienter som venter på behandling, sier hun videre.

 

 

Anne Grethe Erlandsen
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Gebyr

Erfaringsmessig er det ikke ventetid ved de fagområdene hvor pasientene har møtt opp.

-Sms'ene blir sendt ut fire dager før timen. Dersom pasienten ikke kan møte, og sier i fra om dette, får vi større mulighet til å fylle den ledige timen.

Sykehusene har anledning til å kreve et gebyr fra pasienter som ikke møter og heller ikke gir beskjed om det. I det private helsetilbudet er dette helt vanlig, men i Sykehuset Østfold er gebyr foreløpig bare gjennomført noen få steder.

 

 

tekstmelding, mobil

tekstmelding, mobil

Foto: Konterud, Roy / SCANPIX

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere menn enn kvinner i fylket

    Det er marginalt flere menn enn kvinner i Østfold. En oversikt fra Statistisk sentralfyr fra 2018 viser at det er omtrent 500 flere menn en kvinner i fylket.

  • Kan flytte ansvaret for sykehus

    Nå kan det igjen bli slik at fylkeskommunene skal styre sykehusene. I dag er det Helse-Sørøst som styret sykehuset i Østfold, men regjeringens egne eksperter mener at de nye storfylkene kan styre sykehusene selv.