NRK Meny
Normal

Haldenserne håper på turistrekord i år

Turistene strømmer til Halden. Fortsetter årets sesong som den har begynt, blir det satt besøksrekord i byen. I fjor besøkte 300.000 mennesker Halden.

Fredriksten festning

Turisten trekker til Halden, og Fredriksten festning er et selvsagt mål for mange av dem.

Foto: Rainer Prang / NRK

Tilstrømningen til byen merkes på overnattinger og besøk på arrangementer. Og ikke minst på Fredriksten festning.

Liv Lindskog

Turistsjef Liv Lindskog i Halden har håp om besøksrekorder i sommer.

Foto: Privat

– De siste årene har vi ligget på rundt 300.000 besøkende i løpet av et år. Det er utrolig mange mennesker. Dersom sesongen fortsetter slik den har begynt nå, er det absolutt muligheter for at vi kan slå noen rekorder, sier turistsjef Liv Lindskog i Halden.

Hun er spesielt fornøyd med at turistene overnatter i byen. Ved Fredriksten camping kan de melde om full plass og rekordsommer. Belegget har økt med 30 prosent siden i fjor, og det er mange nordmenn som finner veien til plassen. Hotellene rapporterer også om godt belegg.

Mange ulike aktiviteter

De store arrangementene, som for eksempel «Allsang på grensen», er en av årsakene til økt besøk. Men Lindskog vil gjerne trekke fram aktivitetene som tilbys i og rundt byen.

– Det skjer veldig mange ting her. Folk finner ut at hit kan man dra og ha det hyggelig for hele familien. Samtidig er det trendy å reise i eget land nå, sier hun.

Hun mener aktivitetstilbudene bidrar til at gjestene blir lenger i distriktet.

Populære aktiviteter er klatring, kanopadling og sykling. «Klatring på Grensen» holder til på Ekås gård. Det er en av landets største klatreparker med en rekke ulike utfordringer for de besøkende. I fjor hadde klatreparken 12.000 besøkende, i år ser det ut til å bli flere.

Klatring på grensen, Halden

«Klatring på grensen» er et av aktivitetstilbudene som trekker familier til Halden.

Foto: Rainer Prang / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box
  • Over 80 navn må byttes ut

    81 gatenavn skal skiftes ut før storkommunen Indre Østfold kommune trer i kraft. Flere av de fem kommunene som skal slås sammen, har samme navn på veier og gater i dag, skriver Smaalenenes Avis. Trolig blir det størst kamp mellom Askim og Mysen om hvem som får beholde Jernbanegata.