Turgåer fant 1650 liter alkohol i skogen

Under en skogstur snublet en turgåer over store mengder øl, vin og brennevin. Alkoholen er høyst sannsynlig smuglet over svenskegrensen.

Tollbeslag i skogen ved Kornsjø

FUNNET I SKOGEN: Alkoholen er smuglet inn fra fra Øst-Europa.

Foto: Tolletaten

Funnet ble gjort i nærheten av et flislager ved Kornsjø i Halden søndag ettermiddag. Alkoholen ble funnet et lite stykke fra der det foregår vanlig ferdsel.

Det var Halden Arbeiderblad som først skrev om saken.

Totalt fant turgåeren omtrent 800 liter øl, 300 liter vin og 550 liter brennevin. Ifølge seksjonssjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollsted kom alkoholen fra Øst-Europa.

– Den var nok plassert i påvente av at noen skulle hente den. Alkoholen har nok kommet over grensa i mindre mengder av gangen, sier Fredriksen til NRK.

Alkoholen blir destruert

Wenche Fredriksen

Wenche Fredriksen i tollvesenet forteller at smugledepoter ikke er unormalt å finne.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Det var politiet som ble tipset om alkoholen. Det er lovens lange arm som nå arbeider med å finne ut av hvem det er som har smuglet alkoholen, mens selve alkoholen er i tollvesenets varetekt.

– Vi hentet varene, også kommer vi til å destruere dette, sier Fredriksen.

Til Halden Arbeiderblad sier politiførstebetjent Vidar Andersen at etterforskningen kan bli vanskelig uten konkrete spor.

– Vi håper å finne tekniske spor som kan si noe om gjerningspersonen(e). Hvis ikke, blir det vanskelig å komme videre i saken. Uansett har vi fått fjernet varene slik at de ikke distribueres videre, sier han til avisa.

Vanlig med depoter

At smuglerne bruker depoter er ikke ukjent for tollvesenet. Fredriksen forteller at det finnes flere lignende depoter langs småveier andre steder langs svenskegrensa.

– Vi har også tidligere funnet alkohol i samme område.

Hun forteller at denne typen smugling ikke er ny, men at det har vært en liten økning.

– Dette er helt klart noe vi vil ha fokus på fremover, sier hun.

Hele beslaget

STORT BESLAG: Turgåeren kom over omtrent 800 liter øl, 300 liter vin og 550 liter brennevin.

Foto: Tolletaten