NRK Meny
Normal

Tung start etter lang reise

Isabell Herlovsen er klar til fotball-VM sparkes i gang, men har litt tunge bein etter den lange reisen over til Canada. Der drilles hun til den litt uvante rollen som kantspiller.

isabell herlovesen

Isabell Herlovsen på treningsfeltet i Ottawa i Canada.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Også døgnrytmen er ikke helt som den skal være forteller Isabell Herlovsen etter trening i Canada.

– Beina har vært litt tunge, men det kjennes bedre og bedre ut. Jeg håper de blir supre til kamp. Og så må døgnrytmen på plass.

Drilles som kant

Herlovsen spiller for LSK kvinner her hjemme og er spiss. Under treningene med landslaget drilles hun som kantspiller. Det er føler hun er uvant.

isabell herlovsen
Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Min favorittposisjon er å spille spiss, så setter man laget foran seg selv. Jeg og Ada Stolsmo Hegerberg har byttet på litt der. Det er en litt uvant posisjon, men det er sånn det er nå.

– Hva må du endre for å tilpasse deg den rollen?

– Det er jo veldig mye annerledes løping i forhold til posisjonering og jeg blir mye lavere i banen. Men nå ser vi litt på video og jeg prater litt med vår mentale trener. Så jeg tror det kommer til å bli bra, men akkurat nå så er det veldig uvant.

Stiller opp for laget

Selv om det å være på kanten er uvant, føler hun at dagens formasjon er den beste og tar oppgaven som hun drilles for.

– Per dags dato tror jeg den formasjonen vi spiller nå er det beste for laget. Da må man ta en for laget og jobbe derfra.

Søndag møter det norske laget Thailand i det første oppgjøret i gruppespillet av fotball-VM for kvinner. Kampen spilles i Ottawa.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK