– Jeg hoppet ikke akkurat ut av senga

Det ble ikke mye søvn på Spartas Daniel Öhrn og Christopher Henriksen etter verdensrekorden i natt. Men tirsdag er de klare for å slå tilbake mot Storhamar.

Daniel Öhrn

SLITEN: 24 år gamle Daniel Öhrn tok en sen frokost etter rekordkampen natt til mandag.

Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK

Kort tid etter at Sparta tapte 1–2 for Storhamar i det som ble den lengste ishockeykampen i verden, satte sarpingene seg på bussen hjemover.

Den var ikke fremme før i 6-tiden i morges og da gikk svenske Daniel Öhrn gikk rett i senga.

– Jeg hoppet ikke akkurat ut av senga da jeg våknet, sier han.

Var det bitter stemning i bussen på vei hjem?

– Alle sov, alle var slitne. Det var helt stille rett etter kampen, sier Öhrn som delte denne statusen på Twitter i natt.

Laster Twitter-innhold

Vekket av syngende toåring

Også backen Christopher Henriksen fikk merke nattens kamp godt mandag morgen.

Christopher Henriksen

KRAMPER: Christopher Henriksen hadde fremdeles kramper i låret da han møtte NRK mandag formiddag.

Foto: Tor René Stryger/NRK

– Det er tyngre i dag enn vanlig. Det ble en lang natt med lite søvn før jeg måtte videre på jobb, sier 31-åringen fra Oslo.

For Henriksen ble det kun en snau time på øyet i bussen før morgenen slo inn for fullt – med en syngende toåring.

– Jeg fikk slappet av en halvtime på sofaen før jeg ble avbrutt og måtte levere sønnene mine i barnehagen. Så var det rett videre på jobb, sier backen.

Klarte ikke å bli irritert

Snaut 10 timer etter at sluttsignalet gikk i Hamar hadde Sparta-spilleren fått rekordkampen litt på avstand.

At det endte med tap til slutt, etter 217 minutter og 14 sekunders spilletid, gikk ifølge Henriksen ikke ordentlig inn på spillerne umiddelbart.

– Vi var så slitne at vi ikke klarte å bli irriterte. Jeg tror ikke vi hadde klart å glede oss over en seier heller. Men i ettertid er det klart at det er surt å tape, både fordi det ble en historisk kamp og fordi det var en viktig kamp i kvartfinaleserien, sier han.

Når skal dere nyte at dere har kommet i historiebøkene?

– Det får bli den dagen vi legger opp og skryter over en øl. Det er klart det er spesielt, men jeg tror det er noe man tenker på først i ettertid. Vi ble historiske på Winter Classic også, så det er en historisk sesong for oss, men det hjelper ikke hvis vi ryker i kvartfinalen.

– Det blir «lugnt»

Mandag var det duket for en lett sykleøkt, et fellesmåltid og full nullstilling og avslapping.

Daniel Öhrn

SLITEN: En tydelig sliten Daniel Öhrn sørget for å få i seg en skikkelig frokost mandag formiddag.

Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK

Tirsdag 19.00 er det klart for sjette kamp i kvartfinalene - en kamp Sparta må vinne for fortsatt å være med i kampen om semifinaleplass.

– Nå skal jeg bare slappe av og få i meg litt mat, så kommer det til å være «lugnt» i morgen. Men jeg har en lukus som Christopher ikke har, nemlig at jeg kan sove istedenfor å jobbe, smiler Öhrn.

Gleder du deg til å ta på deg skøytene?

– Akkurat nå sitter jeg ganske godt i sofaen, men i morgen blir jeg sugen igjen. Sluttspillet er den morsomste delen av sesongen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny utsettelse etter jordras

    Bane Nor har nå utsatt utbedringen av østre linje mellom Mysen og Rakkestad til mandag. Strekningen ble stengt etter et jordras sist helg. – Det er uvisst når togtrafikken kan komme i gang, melder Bane Nor.

  • Mattilsynet forbyr mating av hjort

    Mattilsynet frykter at den dødelige dyresykdommen skrantesjuke kan spre seg når hjortedyr samles rundt matfatet, og har innført forbud mot mating. Skrantesjuke er 100 prosent dødelig for dyrene som blir smittet, og det finnes ingen vaksine eller behandling. Sykdommen smitter via spytt og urin og skaper store lidelser for dyr som blir syke.

    En hjort
    Foto: JON-FREDRIK KLAUSEN / NRK