NRK Meny
Normal

Tuklet med skytevåpen i fylla

En mann i 30-årene skal ha vist frem og tuklet med et skytevåpen mens han var synlig beruset sammen med andre.

Politi

Illustrasjon: Det var mye folk ute i helga, men ingen store hendelser som politiet må jobbe med i ettertid.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Hendelsen skjedde ved en adresse i Halden. Politiet ble oppringt og kom raskt til stedet.

– Det kunne virke dramatisk i starten, men det viste seg å ikke være så ille når vi kom frem, forklarer operasjonsleder i Øst politidistrikt, Runar Eriksen.

– Det er uklart om mannen truet med rifle, eller om han bare viste den frem, sier han.

Tok beslag i rifle og startpistol

30-åringen hadde våpentillatelse. Da politiet ransaket boligen tok de beslag i en salongrifle caliber 22,9 mm og en startpistol. Mannen anmeldes for brudd på våpenloven.

– Han ble ikke satt i arresten, men han kan få en straffereaksjon. Det vil en jurist vurdere i ettertid, opplyser operasjonslederen.

Rolig på byen

Operasjonslederen sier det ellers har vært en del å gjøre for politiet.

– Det har vært mye folk ute, spesielt i Fredrikstad og Sarpsborg. Men det er bare snakk om småting som bortvisninger, urinering, tilløp til slagsmål og slike ting, sier han.

Eriksen sier at det er mindre å gjøre i ettertid for politiet denne helga enn ellers.

– Det var mye familiefolk ute på byen. Det roer ned situasjonen. Så til tross for at flere har vært ute, har vi hatt mindre store ting å gjøre nå i ettertid, forklarer han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Farlig på sjøen når det er fint vær

    Det at alkohol er involvert i så mange dødsulykker på sjøen viser hvor viktig alkovett-kampanjer er. Det sier generalsekretær Randi Hagen Eriksrud i alkovettorganisasjonen Av og til, underveis i sommerens Klar for Sjøen-kampanje. Det er nå, når været er finest det er farligst på sjøen, sier Eriksen.

    Hurtiggående båt
  • Stakk fra tollkontroll

    Politiet leter nå etter en person i Skjeberg i Sarpsborg som har stukket fra en tollkontroll på Svinesund. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Bilen ble funnet i nærheten av Skjeberg folkehøgskole og var stappfull av alkohol. Politiet tror personen kan ha gjemt seg i skogen i nærheten og søker nå med hunder i området.