NRK Meny
Normal

Trusler mot skole i Sarpsborg

Truslene var skrevet på snapchat og inneholdt antydninger om at noen skulle bruke skytevåpen mot skolen. Politiet konkluderer med at truslene ikke var reelle.

Politiet satte i natt i gang et stort apparat etter tips om trusler mot en skole i Sarpsborg. Operasjonsleder Tom Sandberg hos politiet forteller at meldingen inneholdt bilder av skytevåpen.

– Det var antydninger om at det skulle brukes skytevåpen mot en skole og det var bilder av noe som så ut som skytevåpen, sier Sandberg.

Etterligninger av våpen

– Vi fikk avklart hvor trusselen kom fra og fikk oppsøkt vedkommende, og fant da ut at det ikke var en reell trussel, forteller Sandberg.

Våpnene gutten hadde hjemme var ikke ekte, men kopier som så svært ekte ut. De er nå beslaglagt av politiet.

– Det blir oppfølging fra forebyggende avdeling hos politiet og så blir det vel noe fra skolen vil jeg anta, og så blir det sendt en bekymringsmelding til barnevernet fra oss, Sandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ku i møkkadam

    Halden brannvesen skriver på Twitter at de rykker ut på melding om ku i møkkadam. Den uheldige kua skal befinne seg ved Sørliveien.

  • Ingen trafikksyndere ved skolene

    Politiet i Østfold har hatt kontroller ved flere skoler i morgentimene på første skoledag. Hverken i Moss, Halden eller Sarpsborg har politiet skrevet ut forelegg eller reagert mot bilister på annen måte.