NRK Meny
Normal

Trusler mot skole i Sarpsborg

Truslene var skrevet på snapchat og inneholdt antydninger om at noen skulle bruke skytevåpen mot skolen. Politiet konkluderer med at truslene ikke var reelle.

Politiet satte i natt i gang et stort apparat etter tips om trusler mot en skole i Sarpsborg. Operasjonsleder Tom Sandberg hos politiet forteller at meldingen inneholdt bilder av skytevåpen.

– Det var antydninger om at det skulle brukes skytevåpen mot en skole og det var bilder av noe som så ut som skytevåpen, sier Sandberg.

Etterligninger av våpen

– Vi fikk avklart hvor trusselen kom fra og fikk oppsøkt vedkommende, og fant da ut at det ikke var en reell trussel, forteller Sandberg.

Våpnene gutten hadde hjemme var ikke ekte, men kopier som så svært ekte ut. De er nå beslaglagt av politiet.

– Det blir oppfølging fra forebyggende avdeling hos politiet og så blir det vel noe fra skolen vil jeg anta, og så blir det sendt en bekymringsmelding til barnevernet fra oss, Sandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.
  • Forbyr ballonger og russebiler

    17. mai-komiteen i Fredrikstad forbyr ballonger og russebiler i folketoget. Miljø er grunnen til ballongforbudet, sikkerhet er grunnen til russebilforbudet. – Det er for utrygt, sier leder Camilla Eidsvold i en pressemelding.