NRK Meny
Normal

Trusler mot skole i Sarpsborg

Truslene var skrevet på snapchat og inneholdt antydninger om at noen skulle bruke skytevåpen mot skolen. Politiet konkluderer med at truslene ikke var reelle.

Politiet satte i natt i gang et stort apparat etter tips om trusler mot en skole i Sarpsborg. Operasjonsleder Tom Sandberg hos politiet forteller at meldingen inneholdt bilder av skytevåpen.

– Det var antydninger om at det skulle brukes skytevåpen mot en skole og det var bilder av noe som så ut som skytevåpen, sier Sandberg.

Etterligninger av våpen

– Vi fikk avklart hvor trusselen kom fra og fikk oppsøkt vedkommende, og fant da ut at det ikke var en reell trussel, forteller Sandberg.

Våpnene gutten hadde hjemme var ikke ekte, men kopier som så svært ekte ut. De er nå beslaglagt av politiet.

– Det blir oppfølging fra forebyggende avdeling hos politiet og så blir det vel noe fra skolen vil jeg anta, og så blir det sendt en bekymringsmelding til barnevernet fra oss, Sandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lastebil har kjørt av veien

    Nødetatene har rykket ut til Trømborgveien i Eidsberg etter at en lastebil har veltet. Det var to personer i lastebilen, men de skal ikke være fastklemt. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Brøytebil veltet – vei stengt

    Veien mellom Missingmyr og Enebekk er stengt i forbindelse med at en brøytebil har veltet. Redningsbiler er i ferd med å få berget brøytebilen.