NRK Meny
Normal

Trusler mot skole i Sarpsborg

Truslene var skrevet på snapchat og inneholdt antydninger om at noen skulle bruke skytevåpen mot skolen. Politiet konkluderer med at truslene ikke var reelle.

Politiet satte i natt i gang et stort apparat etter tips om trusler mot en skole i Sarpsborg. Operasjonsleder Tom Sandberg hos politiet forteller at meldingen inneholdt bilder av skytevåpen.

– Det var antydninger om at det skulle brukes skytevåpen mot en skole og det var bilder av noe som så ut som skytevåpen, sier Sandberg.

Etterligninger av våpen

– Vi fikk avklart hvor trusselen kom fra og fikk oppsøkt vedkommende, og fant da ut at det ikke var en reell trussel, forteller Sandberg.

Våpnene gutten hadde hjemme var ikke ekte, men kopier som så svært ekte ut. De er nå beslaglagt av politiet.

– Det blir oppfølging fra forebyggende avdeling hos politiet og så blir det vel noe fra skolen vil jeg anta, og så blir det sendt en bekymringsmelding til barnevernet fra oss, Sandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrud i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.

  • Verner Orkerødskogen

    Orkerødskogen naturreservat i Moss kommune er blant 25 nye skogområder som nå blir vernet av regjeringen. Områdene er viktige for et stort antall truede arter, da halvparten av alle truede arter i Norge, og en rekke truede naturtyper, finnes i skog sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).