Truet med å sende MC-gjeng på politiet

Mannen knivstakk seg selv i magen og truet deretter politiet på livet da de forsøkte å hjelpe ham.

Episoden fant sted etter en bursdagsfeiring i Halden i 2009.

Ambulansepersonale ønsket å ta med mannen til sykehus for å undersøke ham for indre skader. Tiltalte motsatte seg dette, og politiet ble dermed nødt til å sette på ham håndjern og føre ham til ambulansen.

I ambulansen skal mannen ha vært verbalt aggressiv og fortalte en politibetjent at han «skulle finne ut hvor han bodde og knuse ham» og til en annen at han «hadde kontakter i MC-miljøet som skulle ta ham».

Ringte etter rambukk

Mannen har forklart at han skulle bruke kniven til å skjære opp en steik i forbindelse med middagsservering.

Ambulansepersonell ble møtt av tiltaltes samboer utenfor huset, men ble ikke sluppet inn i leiligheten av den tiltalte for å undersøke skadene. De skal ha tilkalt politiet da mannen opptrådte aggresssivt og bar kniv.

Les også:

Politiet skal flere ganger har forsøkt å få kontakt med tiltalte, men ble kun møtt av aggressiv ordbruk og spark mot innsiden av døren. Politiet ba da om forsterkninger, og ba disse om å ta med rambukk til stedet.

Skjold og pepperspray

Den tiltalte skal da ha åpnet døren og møtt politiet med en Leathermankniv i den ene hånden og en ølboks i den andre.

Politiet skal ha presset mannen opp etter veggen med skjold, og sprayet mot ham med pepperspray, etter at han ikke etterkom politiets beskjed om å slippe kniven.

De skal deretter ha satt på mannen håndjern og ført ham til ambulansen for å få kjørt ham til sykehuset.

Mannen er nå dømt til 30 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Buss og bil kolliderte

    En bil og en buss har kollidert i krysset Knipleveien/Oredalsveien i Fredrikstad. Det er trafikale problemer i forbindelse med uhellet. Ifølge politiet ser det foreløpig ut til å være kun materielle skader.

  • Bilfører kjørt til legevakt

    Bilføreren som kjørte på en elg i Råde er kjørt til legevakta for sjekk. Ifølge politiet virket føreren uskadd. Viltnemnda er varslet og vil søke etter elgen, som forsvant fra stedet.