Normal

Truet kvinne med å drepe sønnen

Bestilte så drosje som skulle kjøre kvinnen til kirkegården hvor hun kunne besøke sønnens grav. Han er nå dømt for drapstrusler.

Kirkegård

Mannen illustrerte sine drapstrusler overfor en bekjent ved å bestille taxi til moren hans for at hun skulle dra til kirkegården for å besøke hans grav. Illustrasjonsbilde.

Foto: Rainer Prang / NRK

Fredrikstad-mannen, som er i 50-årene, er dømt blant annet for å ha fremsatt trusler overfor en bekjent og dennes mor i 2007.

Fremsatte drapstrusler

De to mennene kjente hverandre fordi mannen i 50-årene pleide å selge billige sigaretter til den andre mannen.

Men en dag ringte han plutselig sin kunde gjentatte ganger og sa at han skulle drepe ham.

I løpet av de påfølgende dagene ringte han også til kundens mor og gjentok truslene.

Bestilte drosje til kirkegården

Men han nøyde seg ikke med å ringe henne og si at han skulle drepe sønnen hennes.

Han bestilte også drosje til henne med bestilling om at drosjen skulle kjøre henne til kirkegården for at hun skulle besøke sønnens grav.

Sønnen reagerte på truslene mot moren og reiste hjem til mannen i 50-årene for å snakke med ham.

På inngangsdøren hang et hakekors satt sammen av sigaretter og en lapp som henviste til ham selv som død.

Ødela radiator og toalett

Dette skjedde i august 2007, og mannen i 50-årene ble samme måned innlagt på divisjonen for psykisk helsevern i Sykehuset Østfold.

Der skal hans adferd til tider ha vært i overkant utagerende, og i januar 2008 gikk han løs på inventaret i avdelingen og ødela blant annet en radiator og et toalett.

Han manipulerte også røykvarslerne på avdelingen, noe som utsatte de øvrige pasientene og personalet for fare.

Det ble derfor vedtatt å skjerme mannen, noe han var svært misfornøyd med.

True med å drepe lege og hans familie

I slutten av måneden fortalte han personalet at han hadde klarte å finne adressen til overlegen som hadde ansvar for behandlingen hans, og han sa at han skulle drepe både overlegen, hans kone og deres barn.

Mannen ga også utløp for sitt sinne overfor den tyske overlegen ved å tegne hakekors på veggene på sykehuset.

Onanerte i telefonen

I januar i år fant mannen tilfeldigvis et visittkort tilhørende et selskap hvor mobilnummeret til en kvinnelig ansatt var oppført.

Den 14. januar ringte han kvinnen gjentatte ganger. Den siste gangen var ved 23-tiden på kvelden, og da gjorde han det klart at han onanerte mens han snakket i telefonen.

60 dagers betinget fengsel

For alle disse forholdene - to tilfeller av trusler, et tilfelle av skadeverk og et tilfelle av krenkende og plagsom opptreden - er mannen nå dømt i Fredrikstad tingrett.

De rettspyskiatrisk sakkyndiges vurdering var at mannen hverken var psykotisk eller led av noen psykisk lidelse som kunne ha svekket hans evne til å vurdere realistisk sitt forhold til omverden.

Mannen ble dømt til 60 dagers betinget fengsel og en bot på 4000 kroner. Han ble også dømt til å betale saksomkostninger med 2000 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tarik med assist mot Hammarby

    Tarik Elyounoussi bidro til at hans AIK vant Stockholmsderbyet mot Hammarby. Etter 74 minutter serverte han lagkamerat Henok Goitim som satte ballen i mål foran 50.000 tilskuere i Friends Arena. AIK vant 1-0.

    AIK slår Hammarby
    Foto: RAHAND BAZAZ / NRK
  • Ulykke på E6 ved Rygge

    En bil ligger på taket etter en trafikkulykke på E6 nordgående ved Rygge flyplass. En annen bil og en tilhenger er involvert. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. Politiet melder at veien er helt sperret.