Normal

Trøye 8 fredes

Fredrikstad fotballklubb har bestemt at ingen skal få bruke draktnummer 8. Nummeret fredes for å ære nakkeskadde Dagfinn Enerly.

 

Dagfinn Enerly

Trøya til tidligere FFK-kaptein Dagfinn Enerly fredes. T.v. tidligere FFK-trener Knut Torbjørn Eggen i samtale med Enerly.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det var supportergruppen Plankehaugen som ønsket at FFKs skulle frede draktnummer åtte. Det fulgte klubbens styre opp torsdag kveld.

- Det var ingen vanskelig avgjørelse, og selvfølgelig enstemmig, sier klubbleder Carl-Martin Gjeldnes til Fredriksstad Blad.

Enerly selv setter stor pris på gesten fra FFK. Flere klubber i Europa har gjort tilsvarende freding av draktnummer.

Brakk nakken

Enerly brakk nakken i oppgjøret mellom Start og Fredrikstad på Kristiansand Stadion i oktober 2005. 

Siden har 35-åringen i lengre perioder vært på Sunnaas sykehus for rehabilitering.

Dagfinn Enerly har fortsatt kontrakt med Fredrikstad Fotballklubb, og til høsten ventes en bok fra den populære FFK-kapteinen, som forteller den tøffe historien om tiden etter at han brakk nakken.

Enerly er nylig tilkjent et millionbeløp i forsikringsoppgjør, etter skaden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøstemål til Sarpsborg 08

    Fire minutter på overtid skårer Kristoffer Zachariassen for gjestene. Ballen stusses bak til bergenseren, som kan stange den i det tomme buret. Det ender 3-1 i Tyrkia.

  • Besiktas punkterer kampen

    I det 82. minutt skårer Jeremain Lens og øker dermed ledelsen til 3.0. Dermed skal det mirakler til for at Sarpsborg skal vinne denne kampen.