NRK Meny
Normal

Mistenker at lystyver forårsaket E6-ulykker

Det svenske Trafikverket mistenker stjålne varsellys kombinert med høy hastighet, førte til to trafikkulykker på E6 natt til mandag.

Byggeplass Torp

Ulykkene skjedde i nærheten av denne byggeplassen ved Torp.

Foto: Oskar Lodin/Sveriges Radio

De to trafikkulykkene skjedde med seks timers mellomrom på E6 ved Ikea på Torp utenfor Uddevalla, skriver Sveriges Radio.

Bilene kjørte inn i betongklosser som skiller byggearbeidene fra motorveien. Førerne av begge bilene ble tatt med til sykehus.

Trafikverkets Ulf Larsson som er byggeleder på stedet har en teori om at lysene som varsler om arbeider og nedsatt hastighet på stedet ble stjålet.

– Det er ettertraktet for enkelte personer, å ta disse lysene og leke med dem på andre steder. Vi er ikke sikre på at ingen har vært der og prøvd å gjøre noe med lysene, sier han.

Etter den andre ulykken fikk man på plass lysreguleringen igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • For få bruker refleks

    – Vi er for dårlige til å bruke refleks. Det sier leder i Trygg Trafikk i Østfold, Paal Gunnar Mathisen. Ifølge tall fra Trygg Trafikk bruker om lag 50 prosent av østfoldingene refleks, mot 37 prosent på landsbasis, men det er ikke nok, sier Mathisen.

  • Forskjellig eiendomsskatt

    Det vil trolig være forskjellig eiendomsskatt i de fem kommunene som blir til Indre Østfold i to år etter at de er blitt en kommune. Prosjektleder Bjørn Sjøvold anbefaler å søke departementet om å få beholde forskjellene i en overgangsperiode. Fellesnemnda skal diskutere saken fredag.