NRK Meny
Normal

Politiet tror Ryanair eier kofferten

Politiet mistenker at det er Ryanair som eier kofferten som utløste en stor politiaksjon ved Moss lufthavn Rygge fredag.

Politi Lufthavn Moss Rygge

Politiet stengte av Rygge flyplass fredag kveld etter funn av en mistenkelig koffert i et kontorbygg i tilknytning til terminalen. I tillegg var både brannvesen og ambulanser til stede i beredskapsøyemed.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Fredag kveld rykket store styrker fra politiet ut til Moss lufthavn Rygge (MLR) etter melding om en mistenkelig koffert, som var funnet inne på et lukket personalområde på flyplassen.

Politiet undersøkte kofferten i flere timer, og kunne sent fredag kveld bekrefte at kofferten kun inneholdt klær og andre reiseeffekter.

I dag røper politiet at de mistenker at det er det irske flyselskapet Ryanair som eier kofferten.

– Kofferten som utløste aksjonen ble oppdaget i et lokale som Ryanair disponerer og hvor deres ansatte oppholder seg, sier lensmann Kjetil Lunde ved Vansjø lensmannskontor til Moss Avis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bombegruppa MLR

Bombegruppa undersøkte den mistenkelige kofferten med en robot fredag forrige uke.

Foto: Andreas Utberg

Vil avhøre ansatte med Ryanair-ansvar

Den aktuelle kofferten brukes til å teste sikkerhetspersonellet ved flyplassen, og innholdet er laget for å kunne se ut som en bombe.

Øvelseskoffertene til Norport, MLR og Forsvaret er merket på en egen måte. Kofferten som ble funnet fredag skal ifølge avisen ikke ha denne merkingen.

Rommet som kofferten ble funnet i er kun tilgjengelig for sikkerhetsklarerte ansatte.

– Kommer de fra Schengen-land kan de først gå innom dette rommet før de tar security-sjekker som alle andre. Det kan være i den forbindelse denne kofferten er plassert der den ble funnet, sier Lunde.

Lensmannen tør ikke si nøyaktig hvor lenge kofferten har stått i rommet, men sier at det kan være snakk om alt fra flere uker, til at den ble satt der samme dag som den ble funnet.

Politiet ønsker nå å avhøre to personer som har ansvaret på Ryanair på lufthavnen, skriver moss-avis.no.

Kommunikasjonssjef i Ryanair, Robin Kiely, sier i en e-post til NRK at de vil la politiet ta seg av etterforskningen.

– Dette er en politisak, og hvis de trenger vår hjelp vil vi gjerne stille opp, sier Kiely.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.