NRK Meny
Normal

Tror Østfold tar igjen naboene på pris

Fylkesleder Amund Hermansen i Eiendomsmeglerforbundet tror prisene i Østfold vil stige merkbart i fem-seks år framover.

Amund Hermansen

Boligprisnivået i Østfold vil nærme seg resten av Oslofjord-området i årene fremover, tror blant annet Amund Hermansen.

Foto: Stian Pedersen / NRK

Det er ikke bare antall boligsalg som øker i Østfold. Salgsprisen har gått opp i snitt med åtte prosent på et år. Tiden rekkehus ligger på markedet før de er solgt har gått ned med nesten en tredel.

Tar igjen de andre

Amund Hermansen, som er megler i Eie eiendomsmegling og også leder i Østfold eiendomsmeglerforening, sier prisforskjellene mellom Østfold og de andre fylkene i Oslofjord-området på sikt kan viskes ut.

– Østfold har alltid vært et fylke som har vært preget av industri og lave priser sammenlignet med Akershus, Vestfold og de andre fylkene, sier Hermansen.

Jostein Isenskjold

Jostein Isenskjold og resten av familien byttet ut høye furuer og innsjøer i Solør med skjærgård og makrellfiske i Østfold.

Foto: Stian Pedersen / NRK

– Nå er det generelt god prisvekst, og mange spår at Østfold vil være ett av fylkene med høyest prisvekst de neste fem-seks årene. Det kommer delvis av at det er et lavt utgangspunkt, slik at prisnivået stiger for å ta igjen litt av det tapte.

Fra Hedmark via Oslo til Østfold

– Vi angrer ikke i det hele tatt. Her skal vi bo lenge. Det sier Jostein Isenskjold, opprinnelig fra Solør i Hedmark. Etter at han giftet seg, etablerte familien seg i Oslo. Men da de fikk datteren Ildri, gikk familien i tenkeboksen.

– Da Ildri kom til verden ønsket vi at hun skulle få en flott oppvekst. Oslo er veldig «by» og tett, og vi fikk ikke barnehageplass. Så vi flyttet til Fredrikstad, og med flott skjærgård og alt det andre Østfold kan by på, så er det en fantastisk pakke.

Amund Hermansen, Gressvik

Amund Hermanse har nettop slått opp salgsplakaten for en rekkehusleilighet på Gressvik. Sannsynligvis blir den solgt raskere, og til en høyere pris enn enn i fjor.

Foto: Stian Pedersen / NRK

– Jeg kommer fra Hedmark med høye furutrær og innsjøer. Nå har vi fått oss båt, så nå koser vi oss i skjærgården og på makrellplassen vår, sier Isenskjold.

Langreist konkurranse

Megler Amund Hermansen viser NRK en leilighet i et rekkehus på Gressvik i Fredrikstad som nå er lagt ut for salg. Det er en bolig som vanligvis er attraktiv for lokale kjøpere. Men nå får de i stigende grad konkurranse av interesserte fra litt lenger unna.

– Det er stadig flere utenbys fra som kommer til Østfold og vil etablere seg her. Her kan det like gjerne være en familie som flytter til Østfold som vil kjøpe.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bane Nor varsler grunnundersøkelser

    Bane Nor varsler en rekke grunneiere i Råde og Fredrikstad om at det skal gjøres grunnundersøkelser for det nye dobbeltsporet. Traseen hvor det opprinnelig var tenkt at dobbeltsporet skulle gå, har så dårlig grunn at Bane Nor ser seg om etter en annen trasé. 19 grunneiere fra sørvest for Karlshus til Kjølberg i Fredrikstad har fått varsel om at det skal gjøres grunnundersøkelser.

  • Rådmannen i Spydeberg slutter

    Rådmann i Spydeberg, Gry Sjødin Neander, har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander tiltrådte stillingen som rådmann i Spydeberg i september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020.

    Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.