NRK Meny
Normal

Tror Moss havner blant de beste

NRK Østfolds ekspertkommentator tror Moss havner på en av de beste plassene i årets førstedivisjon.

1. divisjon - Østfold

F.v. Amin Askar fra Moss FK, assistenttrener Stefan Hansson fra Sarpsborg Sparta fotballklubb, og Gudbrand Ensrud fra Moss FK.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

Klikk her for å følge søndagens kamper minutt for minutt:

Hødd - Sarpsborg Sparta FK

Sandnes Ulf. - Moss FK

Fredag hadde NRK Østfold besøk av tre uheldige spillere fra Østfolds to førstedivisjonsklubber.

Amin Askar fra Moss FK, Berat Jusufi fra Sarspborg Sparta FK og Gudbrand Ensrud fra Moss FK, har alle tre har pådratt seg skader.

Assistenttrener Stefan Hansson fra Sarpsborg Sparta FK, samt NRK Østfolds eksperkommentator Trond Johnsen, var også med i radiostudio.

Satser på opprykk

- Moss tror jeg helt sikkert vil være med i kampen om de beste plassene i førstedivisjon denne sesongen. Hvis de greier seg uten uforutsette skader og alt går som normalt, sier Johnsen.

Og ikke uvventet får han støtte av Gudbrand Ensrud, som ble operrert for miniskskade før jul i fjor. Han måtte på nytt operreres i forrige uke, og kan ikke være med i seriestarten.

- Vi har vel en målsetting om å være av de tre beste lagene, slik at vi rykker opp i eliteserien neste år.

- Jeg føler at vi har forsterket laget fra ifjor. Vi hadde en god sesong i fjor og i år har vi hentet inn endel spillere. Jeg tror vi kan være med å kjempe i toppen ja, sier Ensrud.

Verre for Sarpsborg Sparta FK

NRK Østfolds kommentator har ikke riktig like stor tro på sarpingene.

- Sparta rykket jo egentlig ned fra fjorårets førstedivisjon, men fikk jo plass fordi Raufoss ikke hadde det økonomiske fundamentet på plass i klubben.

- Raufoss mistet dermed sin plass i førstedivisjon til fordel for det beste av lagene som rykket ned. Det laget var i fjor Sarpsborg Sparta Fotballklubb, sier Trond Johnsen.

Assistent-trener Stefan Hansson i Sarpsborg Sparta Fotballklubb tror ikke laget på nytt vil rykke ned fra førstedivisjon.

- Vi har jo en målsetting å etablere oss i førstedivisjon. Og det tror jeg vi har stor mulighet til å gjøre i år, sier Hansson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet jobben etter journalsnoking

    Seks NAV- ansatte i Østfold har mistet jobben på grunn av journalsnoking de siste seks årene. Det bekrefter fylkesdirektør i NAV Østfold Sverre Jespersen. De seks som har måtte slutte i jobbene sine har alle snoket i sensitive opplysninger til personer de ikke er saksbehandlere for. NAV har nulltoleranse når det gjelder journalsnoking, forteller fylkesdirektøren.