NRK Meny
Normal

Senterpartiet har fått ny Østfold-leder

Tron Kallum fra Spydeberg ble valgt til leder av Østfold Senterparti på et ekstraordinært årsmøte i går kveld. Tidligere i høst trakk fem av seks fylkesstyremedlemmer seg etter uenighet innad i partiet.

Senterpartiet lokker velgerne med drops

TRAKK SEG: Seks styremedlemmer trakk seg fra sine verv i Østfold. Nå har partiet fått en ny leder, Tor Kallum fra Spydeberg.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Simen Gjølsjø fra Hobøl ble valgt som første nestleder og Kaja Svenneby fra Skiptvet som annen nestleder.

I slutten av oktober ble det kjent at fem av de seks styremedlemmene i Østfold Senterparti trakk seg fra sine verv, deriblant fylkesleder Per Inge Bjerknes og begge nestlederne.

– Vi er et nytt styre, sammensatt med ulik erfaring, kompetanse og alder. Vi hadde en gjennomgang med alle kandidatene i går. Alle er veldig innstilt å få orden i rekkene våre og satse på det politiske, sier den nyvalgte fylkeslederen, Tron Kallum.

– Styret trakk seg rett etter valget og det måtte et ekstraordinært møte til. Er det ro i partiet nå?

Tron Kallum

Tron Kallum fra Spydeberg er valgt til ny leder for Østfold Senterparti.

Foto: Privat

– Ja. Alle kandidatene ble valgt enstemmig, alle lokallagene er opptatt at vi får arbeidet på politisk nivå.

Bygget opp over tid

– Hvorfor ble det uro?

– Det er sikkert mange forhold som har dukket opp over tid. Det er en historie som jeg ikke har vært en del av. Jeg er ikke så opptatt av historien. Det som nå er viktig er at vi som sitter i styret, sammen med fylkessekretæren og ikke minst lokallagene, får styrt partiet på en god måte og jobbet med politikk, svarer Kallum.

– Bør ikke velgerne få greie på hva som skapte uro i partiet?

– Det er noe som kan skje i alle organisasjoner, om det er politiske partier eller om det er andre typer organisasjoner at det kan være ulike syn på saker, det kan være ting som bygger seg opp blant annet rundt roller og ansvar. Det har bygget seg opp over tid. Jeg er opptatt av at vi ser framover.

– Lover du at det blir ro i Østfold Senterparti?

– Jeg ville aldri i verden gått inn i dette dersom jeg ikke hadde tro både på partiet, og at jeg og hele styret, har vilje til å få orden i rekkene og at vi styrer partiet på en god måte.

Johan Edvard Grimstad, partiets gruppeleder i fylkestinget, betegner gårsdagens møte som et bra årsmøte.

– Vi var spente på forhånd. Jeg må si at dette faktisk ble så bra at jeg tror vi kan komme videre på en veldig god måte. Det ble en bra samtale og en bra debatt, sier Grimstad.

Taushetsbelagte forhold

Johan Edvard Grimstad

Johan Edvard Grimstad mener saken er løst på en god måte.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

– Hva har vært konflikten?

– Jeg kan ikke si for mye om det. Noe av dette hører til et taushetsbelagt område. Derfor lukket vi møtet under en debatt der vi snakket ut om situasjonen.

– Hvorfor kan du ikke si hva som er årsaken?

– Det knytter seg til at det er ansettelsesforhold inne i bildet her. Det er en beskyttelse i norsk lovgivning for ansettelse, og da må vi passe oss for hva som sies. Det bør også være slik at vi omtaler det med en type respekt, og det ble det gjort i går.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: