NRK Meny
Normal

Trøblete fergestart

Problemene fortsetter for Fjord Lines rute over Oslofjorden. Sandefjord sier ja til nye fergetider, men i Strømstad sier man nei.

Ill. foto

MÅ BYGGE NYTT. På Torskholmen i Strømstad (bildet) har Color Line sin terminal, og der kjøres det av og på de to fergene. Fjord Line skal bygge ny terminal i samme område, men lenger vekk fra sentrum av Strømstad.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det har ikke gått helt på skinner for Fjord Lines nysatsing på strekningen Sandefjord-Strømstad.

Heftig mediakrangel og tung bruk av advokater har preget planene for etableringen av ruta, både i forhold til Color Line som har vært alene på strekningen i mange år, og i forhold til kommunene fergen skal legge til i.

Nå er det nye utfordringer for Fjord Line.

Les også:


Ja og nei

Color Lines "Bohus" ankommer terminalen i Sandefjord

JA OG NEI. I Sandefjord får Fjord Line bruke fergeanlegget, men ikke til det klokkeslettet rederiet ønsker seg.

Foto: Rainer Prang / NRK

Sandefjord kommune har godkjent Fjord Lines seilingstider for den nye ruta mellom Sandefjord og Strømstad.

Det er fergen "Oslofjord", som skal ta opp konkurransen på den populære strekningen med Color Lines MS Bohus og Color Viking på den 2,5 timer lange turen.

Men i Strømstad kommune sier man nei til å ta imot Fjord Lines avganger fra Sandefjord klokka 06.45 og 13.00, skriver Sandefjords Blad.

Den svenske kommunen er på linje med Color Line, og vil ha flyttet avgangene fra Sandefjord til 06.30 og 12.45.

Egentlig ønsket Fjord Line avgang fra Sandefjord klokka 07.00, men det fikk de ikke anledning til. Denne avgjørelsen er anket.

Color Line går fra Sandefjord 08.00, 10.00, 14.00 og 17.00.

Les også:

Må bygge for 35 millioner

Det har ikke vært mulig for nykommeren å få til en avtale med Color Line om å få benytte fergeterminalen på Torskholmen i Strømstad.

Derfor bygger Fjord Line en egen terminal til 35 millioner kroner på den såkalte Jernbanetomta i Strømstad.

De gående passasjerene skal derfra over veien og ut til fergen via en ny tube. Fjord Line skal ha samme ilandkjøringsrampe og oppstillingsplass som Color Line.

Den nye ruta fra Fjord Line skal etter planen starte kommende sommer med to daglige avganger fra Sandefjord den 1. juni 2014.

Den nye Fjord Line-terminalen i Strømstad kan stå ferdig sommeren 2015.

På Sandefjord-siden er det Sandefjord havn, som eier terminalbygget og tuben som Color Line benytter. Fjord Line har fått tillatelse til å benytte anlegget med avgang klokken 06.45 og 13.00.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: