NRK Meny
Normal

Disse gutta trenger treningskamerater

Med rundt 700 utøvere på landsbasis er trialkjøring som nisjesport å regne. Nå trenger motorsykkel-idretten flere barn og unge for å drive klubbene videre.

Kråkerøy trialclub

Victor Fiensal, Mikael Pettersen, Oddbjørn Skimten og Jacob Appelgren.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Fire unggutter leker seg med motorsyklene sine i et skogholt på Kråkerøy i Fredrikstad.

– Jeg elsker hvert minutt jeg kjører. Det er noe av det beste jeg har gjort, sier Oddbjørn Skimten. 15-åringen stortrives på sykkelsetet.

Men skal moroa vare så må det flere utøvere til. Trialsporten sliter med rekruttering over hele landet. På Kråkerøy i Fredrikstad er de bekymra.

– Ingen av de gutta vi har her nå kjører om det ikke kommer noen flere til. De gidder ikke kjøre alene, sier Ole Bjørn Skimten i klubbstyret. Han merker at trialklubbene trekker litt færre utøvere enn annen motorsport.

– Sånn som for eksempel motocross, en idrett som er bedre profilert. De har både flere utøvere, og flere profilerte utøvere. Jeg tror nok ikke vi har vært flinke nok til å vise oss frem i trial, forklarer han.

Trial

I april åpner trial-sesongen med Kråkerøy Open i Fredrikstad.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

– Moro og sosialt

Guttene og jentene i Kråkerøy trialclub er om lag 20 aktive medlemmer. Gutta vi møter på trening i skogholtet er blitt hekta på å leke seg i marka, og ser flere fordeler med denne idretten.

Trial

Trialsporten sliter med rekruttering over hele landet.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Oddbjørn Skimten har en plass på regionslaget til team trial øst, og er bestemt på å satse.

– Du får lov til å utfordre deg selv. Og så er det moro og sosialt, forklarer han.

Klubbkamerat Jacob Appelgren er enig.

– Jeg har vært innom andre typer motorsport, og synes trial er mest gøy. Og så er det billigere enn det meste annen motorsport, sier han.

Konkurrerer mot deg selv

Nå håper trialmiljøet på å lokke til seg de som er litt fristet til å mestre terrenget i lav fart.

– Her konkurrerer du veldig mot deg selv. Det å kunne klare å kjøre sakte i terrenget uten å sette beina i bakken, er nok noe som fascinerer mange som ikke synes det er så tøft å kjøre fort sammen med mange andre med fare for å krasje, mener Ole Bjørn Skimten.

Sesongstart for trial starter med løpere fra hele landet i Fredrikstad 25. april med Kråkerøy Open.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.