NRK Meny
Normal

Trenger fortsatt hjelp med kirkebøkene

Riksarkivaren søker igjen frivillige som vil være med å overføre opplysninger fra norske kirkebøker til moderne lister.

Kirkebok

Det gjenstår fremdeles en del arbeid med å overføre opplysnigner fra kirkebøker i fem fylker.

Foto: kirken.no

For et år siden gikk riksarkivaren ut med en oppfordring. De søkte frivillige som ville være med på å overføre navn og opplysninger på døpte, viede og gravlagte fra norske kirkebøker til moderne lister.

Opplysninger fra kirkebøkene, vedrørende befolkningen som levde i 1801 1814, er nå godt i gang med å bli transkribert.

Takket være stor frivillig innsats er nesten alle listene fra kirkebøkene registrerte, heter det fra Riksarkivet. Men det er fortsatt behov for et siste krafttak for å komme helt i mål, heter det på nettsiden arkivverket.no.

Registreringsarbeidet skal gi grunnlaget til et større prosjekt, nemlig Historisk befolkningsregister (HBR).

Her vil vi få et overblikk over befolkningen i Norge fra 1801 og fram til moderne tid ved at informasjonen om en person fra ulike kilder kobles sammen.

Det er særlig i Østfold, Akershus, Hedmark, Vestfold og Telemark at noe arbeid med å overføre opplysninger fra gamle kirkebøker gjenstår.

(NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.