NRK Meny
Normal

Trenger flere jubelscener på hjemmebane

FFK ligger igjen under sikker plass i 1. divisjon, etter helgas bortetap i Kristiansund. Nå handler alt om å berge plassen, sier daglig leder Geir Bakken i FFK.

FFK-Jerv

FFK tok sin første hjemmeseier på lenge mot Jerv før ferien. Neste hjemmekamp er mot serieleder Sogndal. Daglig leder Geir Bakken sier høsten blir tøff, for laget som igjen ligger på nedrykksplass etter søndagens tap mo Kristiansund.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

FFK tapte i går med ett mål mot Kristiansund, der seiersmålet kom mot slutten av et takras av en førsteomgang. Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb sier at resultatet til tross, så viste kampen en fremgang sett opp mot de to andre kampene som er spilt etter ferien.

– Spillmessig var det faktisk et steg i riktig retning, sier Bakken. I andre omgang i går var vi best. Vi skapte store sjanser, men fikk dessverre ikke ballen i mål.

– Vi må luke bort det som ble gjort feil, sier Bakken.

Tøff høst

Etter kampen havnet FFK under nedrykksstreken igjen. Neste hjemmekamp er mot tabelltopp Sogndal.

– Det er selvfølgelig en helt annen situasjon enn vi ønsket oss, sier Bakken om jobben som må gjøres i de resterende 12 seriekampene.

FFK Fans

Det er ganske unikt i norsk sammenheng at det kommer 4.000 mennesker for å se en kamp med et bunnlag i 1. divisjon, sier Geir Bakken.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Vi er der vi er, tabellen juger ikke. Så da må vi jobbe ut fra dét. Det blir en tøff høst for oss, det er vi innstilt på. Alt handler om å berge plassen i ligaen. Forhåpentligvis klarer vi det i god tid før siste seriekamp.

– Klarer dere å unngå nedrykk?

– Det er vi sterke i troa på at vi gjør. Det krever masse hardt arbeid, profesjonalitet og disiplin. Også ispedd glede og entusiasme. Det må vi ha med oss.

Stor takk til supporterne

Med seg har FFK fortsatt også supporterne, føler Bakken. 4.000 var på stadion i forrige hjemmekamp. Det setter alle i klubben meget stor pris på, sier FFKs daglige leder.

– Det er helt fantastisk når vi ligger der vi ligger. Fotballengasjementet i Fredrikstad er heldigvis veldig stort. Det er ganske unikt i norsk sammenheng at det kommer 4.000 mennesker for å se en kamp med et bunnlag i 1. divisjon. Så vi er veldig takknemlige for at supporterne støtter oss.

– Så må vi levere seire for at det skal komme enda fler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.

  • 8000 besøkte Spydeberg Rock

    Arrangørene bak Spydeberg Rock Festival anslår at de hadde totalt 8000 besøkende i helgen, skriver Smaalenenes Avis. Årets festival var den åttende i rekken.