NRK Meny
Normal

Trenger 100 nye medarbeidere

Norske Skog Saugbrugs i Halden vil i løpet av de nærmeste årene tappes for 150 ansatte, som går ut i pensjon. Nå jakter bedriften på nye folk.

Norske Skog Saugbrugs
Foto: Rainer Prang / NRK

- Vi har bevisst valgt å gjøre stillingsannonsene så "åpne" som mulig, sier informasjonssjef Erik Sandersen hos Norske Skog Saugbrugs til NRK.

Bedriften har et behov for å fylle på med 100 nye medarbeidere i de nærmeste årene, og i de siste dagene har Saugbrugs hatt en rekke annonser i norske aviser, for å skaffe folk.

Norske Skog Saugbrugs
Foto: Rainer Prang / NRK

Går ut i pensjon

I dag er det ca. 650 personer ansatt ved Norske Skog Saugbrugs. Med årene har bedriften effektivisert og omstilt virksomheten, og gradvis er antallet ansatte redusert.

På 1970-tallet jobbet det rundt 2 000 personer ved Saugbrugs, og det er mange av disse, som nå går ut i pensjonisttilværelsen, som skal erstattes.

- Mange av de trofaste medarbeiderne vi har her, har vært hos oss et helt yrkesliv. Nå nærmer pensjonisttilværelsen seg, og vi må erstatte rundt 150 medarbeidere, som i løpet av få år forsvinner, sier Sandersen.

Enorm respons

- Responsen på våre annonser etter nye medarbeidere har vært formidabel, og vi har fått mange positive henvendelser til oss fra folk som er interesserte i å jobbe her, sier Erik Sandersen til NRK.

Han forteller at Saugbrugs, som i 2009 har 150 års jubileum, skal ansette folk til stillinger i bedriften der det fortløpende dukker opp behov.

I løpet av få år skal antallet ansatte reduseres til 600.

Norske Skog Saugbrugs produserer årlig  550 000 tonn med papir på sine tre papirmaskiner. Alt papir fra produksjonen eksporteres til utlandet.  

Populær arbeidsplass 

Norske Skog Saugbrugs er en av de bedriftene i Østfold, som har flest lærlinger. Lærlingene er fulgt opp gjennom bedriftens egne utdanningssystemer, og mange har blitt værende i bedriften etter endt lærlingeperiode.

Samtidig er bedriften også en av de fremste på landsbasis til å holde sykefraværet nede. Næringslivets Hovedorganisasjon valgte i september i 2006  ut Norske Skog Saugbrugs i Halden som "månedens bedrift" for arbeidet med å redusere sykefraværet.

Saugbrugs ble Norges første IA-bedrift, da de meldte seg inn i ordningen i januar 2002.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: