NRK Meny
Normal

Trekker oppsigelsen av Aarbu

Halden kommune trekker oppsigelsen av Geir Aarbu. Det ble resultatet av et oppvaskmøte mellom kommunen og den oppsagte lederen for teknisk sektor.

Geir Aarbu

Geir Aarbu har selv sagt opp stillingen i Halden kommune.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Aarbu ble oppsagt i kjølvannet av avtalebråket rundt Rokke avfallsanlegg.

Rådmann Eivind Hansen beklager behandlingen av Aarbu, men nå har Aarbu selv sagt opp stillingen, melder Halden Arbeiderblad.

– Jeg er fornøyd med resultatet og kommunen bør også være det. Jeg kan også si at kommunen i drøftingsmøte opptrådte skikkelig, sier Aarbu til avisen.

LES OGSÅ:

– Trist prosess

– Saken er opp og avgjort. Jeg er ferdig med saken og jeg er ferdig med Halden kommune. Det har vært en trist prosess både for meg og kommunen, sier han.

– Vi er fornøyde med at Halden kommune trekker oppsigelsen og har kommet med en beklagelse, skriver hovedtillitsvalgt i Delta, Annveig Halvorsen.

Som enhetsleder i Halden kommune hadde Aarbu ansvaret for Rokke avfallsanlegg, der det har pågått gransking av mulig ulovlige anskaffelser og ulovlig subsidiering.

Halden kommunes gransking slo fast at intensjonsavtalen Geir Aarbu undertegnet på vegne av Halden kommune i juni 2011, var ulovlig.

Avviste «søppelmonopol»

Aarbu, som gikk ut i permisjon i fjor høst etter å ha blitt ordfører i Aremark, avviste blankt overfor Kommunal Rapport at han har bidratt til å etablere et "søppelmonopol" for Sarpsborg-firmaet Miljø-Ressurs Norge (MRN) på Rokke fyllplass.

Kommunens avtale med avfallsselskapet Miljø-Ressurs Norge AS (MRN) i Sarpsborg er tidligere i høst sagt opp av konstituert rådmann Eivind Hansen.

Han slår fast at avtalen er inngått uten anbudskonkurranse og er i strid med anskaffelses- og konkurranseregler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny keeper til Sarpsborg

    Jorge Miguel Vieira er ny keeper på Sarpsborg 08. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Til daglig spiller portugiseren for Ørn Horten, men tar over i Sarpsborg etter Anders Kristiansen, som går til belgisk fotball i slutten av juli.

  • -Bra for både pasienter og ansatte

    Den foreslåtte utvidelsen av akuttmottaket ved sykehuset på Kalnes vil gi gode forhold både for de ansatte og pasientene. Det mener foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund ved Sykehuset Østfold, Anita Talåsen Granli. Akuttmottaket kan bli utvidet med over 600 kvadratmeter og skal koste rundt 50 millioner kroner.