NRK Meny
Normal

Trekker oppsigelsen av Aarbu

Halden kommune trekker oppsigelsen av Geir Aarbu. Det ble resultatet av et oppvaskmøte mellom kommunen og den oppsagte lederen for teknisk sektor.

Geir Aarbu

Geir Aarbu har selv sagt opp stillingen i Halden kommune.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Aarbu ble oppsagt i kjølvannet av avtalebråket rundt Rokke avfallsanlegg.

Rådmann Eivind Hansen beklager behandlingen av Aarbu, men nå har Aarbu selv sagt opp stillingen, melder Halden Arbeiderblad.

– Jeg er fornøyd med resultatet og kommunen bør også være det. Jeg kan også si at kommunen i drøftingsmøte opptrådte skikkelig, sier Aarbu til avisen.

LES OGSÅ:

– Trist prosess

– Saken er opp og avgjort. Jeg er ferdig med saken og jeg er ferdig med Halden kommune. Det har vært en trist prosess både for meg og kommunen, sier han.

– Vi er fornøyde med at Halden kommune trekker oppsigelsen og har kommet med en beklagelse, skriver hovedtillitsvalgt i Delta, Annveig Halvorsen.

Som enhetsleder i Halden kommune hadde Aarbu ansvaret for Rokke avfallsanlegg, der det har pågått gransking av mulig ulovlige anskaffelser og ulovlig subsidiering.

Halden kommunes gransking slo fast at intensjonsavtalen Geir Aarbu undertegnet på vegne av Halden kommune i juni 2011, var ulovlig.

Avviste «søppelmonopol»

Aarbu, som gikk ut i permisjon i fjor høst etter å ha blitt ordfører i Aremark, avviste blankt overfor Kommunal Rapport at han har bidratt til å etablere et "søppelmonopol" for Sarpsborg-firmaet Miljø-Ressurs Norge (MRN) på Rokke fyllplass.

Kommunens avtale med avfallsselskapet Miljø-Ressurs Norge AS (MRN) i Sarpsborg er tidligere i høst sagt opp av konstituert rådmann Eivind Hansen.

Han slår fast at avtalen er inngått uten anbudskonkurranse og er i strid med anskaffelses- og konkurranseregler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tekniske spor fra smuglerlager

    Politiet har sikret spor fra smuglerdepotet som ble avdekket nær svenskegrensa på søndag. Det bekrefter politiet i Halden. Det var en turgåer som snublet over smuglerdepotet hvor det ble funnet over 1600 liter øl, vin og sprit. De tekniske sporene er sendt inn til Oslo for analyse.

    Tollbeslag i skogen ved Kornsjø
    Foto: Tolletaten
  • Storseier for 08

    Dagens treningskamp mellom Sarpsborg 08 og FFK endte til slutt 4–0 til hjemmelaget. Kristoffer Normann Hansen, Rashad Muhammed, Ismaël Coulibaly og Gaute Vetti stod for skåringene.