NRK Meny
Normal

Trekantsamarbeid kan redde Månen

Avtroppende festningsforvalter Øystein Andersen i Forsvarsbygg vil jobbe videre med kulturplanene til festivalens frontfigur Jimmy Olsen.

Øystein Andersen

Øystein Andersen er snart ferdig som festningsforvalter i Gamlebyen, men mener Forsvarsbygg, månefestivalens arrangører og kommunen har mye å snakke om når det gjelder fremtiden.

Foto: Marianne Løkkevik Ekeberg / NRK

Øystein Andersen gir seg som festningsforvalter om kort tid. Beskjeden han på vei ut døra er at Månefestivalen på langt nær er en saga blott, slik frontfigur og medeier i arrangørfirmaet Gamlebyen Festivaldrift AS Jimmy Olsen i går sa kan bli en av konsekvensene av at Forsvarsbygg snart må få noen inn i tomme lokaler til å generere leieinntekter.

Forsvarsbygg trenger leieinntekter

Jimmy Olsen sa til NRK i går at nye kulturinstitusjoner bør inn i lokalene etter at flere har flyttet ut av Gamlebyen. Noe må nemlig inn og generere leieinntekter for Forsvarsbygg. Og som Jimmy selv antydet i går, så får de neppe private leietakere med på klausuler om å ta med seg og sitt ut av Tøihuset store deler av juli måned, når Månefestivalen trenger plassen.

– Hadde jeg drevet privat bedrift, hadde jeg ikke gitt Månen tre ukers fri tilgang til sine lokaler. Det er fullt forståelig, sa Jimmy Olsen i går.

Les mer:

Månefestivalen

Det springende punkt er hva Tøihusets bygg skal fylles med de 11 månedene i året som ikke Månefestivalen trenger plass – og om det kan samkjøres med festivalens behov.

Foto: Nina Marie Askim / NRK

Noen må snakke sammen

Andersen ser for seg lokalene i Gamlebyen som et nav i en større, mer strukturert og langsiktig kultursatsing, og planene som er under utvikling nå er et godt startpunkt, mener han.

– Jimmy har lagt fram forslag om hvilke typer aktivitet han kunne ønske å ha der, som han mener fremmer barn, unge og kultur, sier Andersen.

– Så da syns jeg han skal få jobbe videre med det, brette det litt ut og få med seg flere aktører.

Fokuset er de tre relevante parter, mener Andersen.

– Vi har et konsept Jimmy kan drive framover. Og så har vi kommunen, som sikkert kan gå inn og sørge for at dette blir gjennomført hvis det er tilrettelagt – og så kommer forsvarsbygg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Finne klar for FFK

    Den finske midtstopperen Mikko Vitikko er klar for Fredrikstad fotballklubb. Det skriver Fredriksstad Blad. Finnen har prøvespilt for FFK, og overbeviste såpass at han ble tilbudt en toårskontrakt.