Trehytta fikk Barnas trepris

Denne uka ble trebarnsmamma Ellen Merete Knutsen og familien hennes tildelt "Barnas trepris" for trehytta i hagen sin.

Barnas trepris

Tone Bente Bergene Holm og Asgeir Borgemoen deler ut Barnas trepris til ungene på Gressvik i Fredrikstad.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Asgeir Borgemoen og Tone Bente Bergene Holm kom til hagen og hytta i Fredrikstad med inspirasjonsprisen " Bergene Holms Barnas trepris" og 10.000 kroner.

- Det synes vi er veldig morsomt. Vi er så stolte over hva vi har fått til med små midler, kapp og gjenbruk. Hytta er mye i bruk, noe som kanskje ikke alltid er tilfelle i mange hager. Barna har vært med i prosessen hele veien fra byggemøter til å svinge hammeren, forteller Ellen Merete Knutsen.

Ellen Merete Knutsen og datteren Ie

Stolte trehuseiere i Fredrikstad, Ellen Merete Knutsen og datteren Ie Sofie.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Drømmehytte

Hun elsker gjenbruk, og alle materialene er overskuddsmaterialer etter oppussingen av huset i Fredrikstad. Alt fra armeringsjern til en vaskemaskindør er brukt for å skape en morsom trehytte og lekestue.

Les mer om trehytta

- Vi falt virkelig for dette flotte huset, sier initiativtaker til Barnas trepris, Tone Bente Bergene Holm.

Asgeir Borgemoen som var prisutdeler er også begeistret:

- Trehytter og lekestuer skal handle om barna og brukes av dem. Jeg har drømt om en så flott hytte siden jeg var barn selv.

Vannbane neste

Ellen Merete lover at prispengene skal gå til nye prosjekter.

- Ja, sommerens prosjekt er en egen vannbane. Vi skal ta i bruk vannet fra takrenner på lekehuset. Dette skal vi lage sammen, forteller hun..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politikere i Eidsberg får kritikk

    Kommunepolitikerne i Eidsberg får kritikk for å ha hastet gjennom et vedtak om ny tomt for skole og bad i Mysen sentrum. David Koht-Norbye er med i en gruppe privatpersoner som har engasjert seg i skoledebatten i kommunen. Han mener det er feil å gjøre et vedtak om dette når Eidsberg skal inn i en storkommune fra 2020.
    Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, avviser at de haster gjennom et vedtak før storkommunen er et faktum.

  • Bedre luft enn forventet

    Luftkvaliteten i Halden sentrum er bedre enn det Miljødirektoratet trodde og kommunen behøver ikke å etablere en permanent stasjon for å måle mengden svevestøv. Det skriver Miljødirektoratet til kommunen etter at det nå er gjort målinger i nesten ett år.