NRK Meny
Normal

Treåring imponerer på golfbanen

Kevin (3) roper "smekk", og golfballen suser av gårde.

Kevin McNaill Granskogli
Foto: Heidi Gomnæs / NRK

VIDEO: Liten golfer slår lange baller

Kevin er tre år gammel, og slår en suser av en drive på oppfordring fra fotografen.

- Det er mye trening som ligger bak, se, sier storsjarmøren, og slår neste ball.

- Det er viktig å huske å slå langt

Stadig flere finner veien til greenen. Antall medlemskap i de norske golfklubber er nå nærmere 125.000. Og selv om dette har blitt en masseidrett er det viktig å rekruttere talenter. Vi har møtt en av de nye håpefulle innen sporten.

Kevin begynte å spille golf i våres da pappa tok ham med til Huseby og Hankø golfklubb.

I mai ble golfsettet kjøpt inn på ferie i Malaisia og nå trener far og sønn ett par ganger i uka. På slag og regler.

- Fore, det er når en ball er på vei mot oss. Da må vi gjøre sånn:, sier Kevin og setter seg på huk med hendene godt over hodet.

Det er lite beskjedenhet å spore hos treåringen, men så er han også flink.

- Det er viktig å huske på å slå langt. Men nå vil jeg ikke spille her mer, nå vil jeg slå baller i hullet, sier han, og rusler av drivingrangen.

Oss gutta boys!

Det sies at Tiger Woods begynte å golfesom fireåring. Og kanskje har Kevin hva som trengs for å nå langt han også - glede over spillet - frekkehet nok og etterhvert et godt tak på pressen.

Og med pappa som caddie blir det hele ekstra stas.

- Det er klart jeg er stolt, sier pappa Richard Granskogli.

- Det er oss gutta boys, roper Kevin.

Golf
Foto: Michael Conroy / Scanpix/AP

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.