NRK Meny
Normal

Tre veltet over Østfoldbanen

Full stans i togtrafikken torsdag kveld.

Jernbane, Østfoldbanen

Det er foreløpig usikkert hvor lang tid oppryddingen vil ta.

Foto: NRK / NRK

Et tre har falt over jernbanelinjen ved Vevelstad i Akershus. Dette stanser all togtrafikk på banen til Østfold.

Usikkert hvor store skader

- Et lokaltog som på vei fra Ski mot Oslo kjørte inn i treet ved 20.30-tiden. Bak kom regiontoget fra Halden, sier pressevakt Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket.

Ved 21-tiden torsdag kveld var Skarpen usikker på om treet har revet ned en kjøreledning og eventuelt gjort skade på linjen. Dermed er det usikkert hvor lenge Østfoldbanen kommer til å holde stengt.

- Blåste ned

- Vi håper å ha linjen åpen igjen til i morgen tidlig. Hvis ikke skal NSB ordne bussfrakt mellom Ski og Koldbotn, sier Skarpen til NRK Østfold.

Jernbaneverket regner med at det er vinden som har blåst ned treet over linja.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.