NRK Meny
Normal

Tre smuglere tatt på en time

I løpet av en time mandag kveld ble det avslørt tre smuglingssaker på Svinesund.

Toller vinker inn bil til kontroll
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

En polakk ble klokken 21.30 tatt med 75 liter sprit, nesten 400 liter øl og flere tusen sigaretter.

Fem minutter senere ble en svenske stoppet med 103 kilo khat, mens det klokken 22.30 ble tatt en svensk kvinne med 86 kilo khat. Samtlige saker blir avgjort med forelegg.

- Den svenske mannen har tidligere smuglet khat og sakens hans blir overført til svensk politi, mens kvinnen slapp med forelegget. Polakken må rett inn på soning hvis han ikke kan gjøre opp forelegget, sier politiavdelingssjef Ole Hermansen i Halden.

Det er foreløpig ikke klart hvor høye forelegg de tre vil få.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08