NRK Meny
Normal

Tre smuglerbiler kom i følge, to sjåfører stakk

Til sammen over 5400 liter øl, 120 liter brennevin og 50.000 sigaretter ble stanset i tollen på Svinesund i morges. Tre overlastede varebiler kom i følge.

Smugling Svinesund

Tollerne losset ut 2160 liter øl og 120 liter brennevin fra denne bilen.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

De tre bilene krysset grensen på E6 ved Svinesund ved halv sekstiden i morges. Da den første bilen ble stanset, stakk sjåførene i de to andre bilene av.

Hoppet av i fart

– Den ene sjåføren hoppet ut av bilen mens den fortsatt var i fart. Han ble plukket opp av en fjerde bil, en følgebil, forteller seksjonssjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollsted.

Den ene av de to som stakk av ble pågrepet av politiet i formiddag, den andre er fortsatt på rømmen.

Samtlige tre varebiler var utstyrt med falske, norske registreringsnummer. De var endog utstyrt med falske firmalogoer. I to av bilene fant tollerne tyske registreringsnummer, i den tredje bilen lå et sett belgiske bilskilt. De to sjåførene som er pågrepet er begge polakker.

Bilene er bygget om

– Bilene er manipulert for å tåle tyngre last. De var utstyrt med kompressorer for å påvirke støtdemperne, sier Fredriksen.

I den største av bilene var det 10.000 sigaretter 2160 liter øl og 120 liter brennevin. Resten av ølet og sigarettene var fordelt på de to andre bilene.

– Det skulle vært betalt vel en halv million kroner i avgifter for varene, opplyser Fredriksen.

Smugling Svinesund

I denne lille varebilen ble det funnet over 1500 liter øl.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.