NRK Meny
Normal

Tre nordmenn mistenkt for grov voldtekt i Sverige

To menn og en kvinne fra Norge er pågrepet og mistenkt for en gruppevoldtekt i Värmland i Sverige.

Ifølge den svenske avisen Expressen reiste de tre tilbake til Norge etter den angivelige voldtekten, men skal nå være utlevert til Sverige.

NRK har vært i kontakt med UD, men blir henvist videre til Justisdepartementet.

Hendelsen skal ha skjedd utendørs i slutten av juli i år. Offeret og de tre mistenkte skal være bekjente.

I tillegg til voldtekt er de tre mistenkt for grov mishandling. Hendelsen skal ha skjedd i Värmland, like ved grensa til Norge.

Nekter for voldtekt

Nya Wermlands-Tidningen skriver at ifølge fengslingskjennelsen skal kvinnen og en av mennene ha erkjent å ha mishandlet offeret, men at mishandlingen ikke er å anse som grov. De nekter for å ha voldtatt offeret.

Den tredje mistenkte nekter for alle anklagene.

– Noen gjør visse innrømmelser, andre nekter for å ha vært på stedet i det hele tatt, sier Wessberg til Värmlands Folkblad.

Han ønsker ikke gå i nærmere detaljer om saken, men sier at ikke alle de tre nødvendigvis har vært aktive.

Politiet venter nå på svar fra de tekniske undersøkelsene.

– Vi venter på rettsmedisinske undersøkelser og lignende. Noen ting har blitt sendt bort, og jeg håper at vi vil få en analyse på det snart, sier Stefan Wessberg fra den svenske påtalemyndigheten til Expressen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort mellom Andersen og Lippi

    Jørn Andersen ledet Nord-Korea til 1-1 mot Kina i den siste kampen i det østasiatiske mesterskapet i fotball. Kineserne trenes av legenden Marcello Lippi. Nord-Korea endte sist i finalerunden i mesterskapet. Andersens siste oppgave for Nord-Korea blir trolig å kvalifisere landet til asiamesterskapet.