NRK Meny
Normal

Tre lag kan skape nedrykkskaos i Østfoldfotballen

Østsiden, FFK 2 og Sprint-Jeløy ligger alle dårlig plassert i 2.divisjon, og hvis alle tre rykker ned kan det sørge for at de lavere divisjonene i Østfold opplever et nedrykksras av de virkelig sjeldne.

Kvik Halden

Mange kan nok bli skuffet når det kommer frem hvor mange lag som rykker ned i de lavere divisjonene i Østfold. Kvik-Haldens (grønne trøyer)opprykkskamp mot Fram-Larvik er en viktig faktor i 'fotballkabalen' i høst..

Foto: Rainer Prang / NRK

For det er nettopp de tre 2.divisjons lagene sin skjebne som kan sørge for at lag som trodde de var sikret plassen, kan rykke ned.

Et av de lagene er Trøgstad/Båstad som ligger på en 11.plass i 3.divisjon, de ligger i den såkalte grensen sammen med Sprint-Jeløy 2 som rykker ned hvis deres første lag ikke klarer å beholde plassen i divisjonen over.

Trøgstad/Båstad trener Geir Rønningen er 90 % sikker på at hans lag kommer til å klare seg i 3.divisjon.

- Ja jeg er rimelig sikker på det selv om vi gjerne skulle vært klare med seier lørdag. Det kommer til å bli noen nervepirrendes to uker frem til Kvik og 2.divisjonslagenes kamper er ferdigspilt.

Kvik kan også avgjøre

For det er en faktor til inne i bildet, nemlig Kvik-Haldens opprykkskamp mot Fram-Larvik. Hvis Kvik ikke klarer å slå Fram så vil dette sørge for at hele fem lag kan rykke ned fra 3.divisjon hvis alle Østfoldlagene i 2.divisjon i tillegg rykker ned.

Når disse kampene spilles vil antageligvis både spillere og trenere fra de lavere divisjonene følge spent med.

Utslagsgivende for de lavere divisjonene

Det er ikke bare i 3.divisjon det vil bli et stort utfall, for rykker noen ekstra lag ned fra denne divisjonen, vil dette gjenspeile seg i divisjonene under, og det vil føre til at voldsomt mange lag rykker ned.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nyheter fra Østfold

  • Fra tog til arrest

    En mann er satt i fyllearresten i Halden etter at han hadde opptrådt aggressivt på toget. Han var heller ikke i stand til å ta vare på seg selv, melder politiet.