NRK Meny
Normal

Tre By:larmband klare for Kanonrock

Halden ser ut til å kunne bli "Festivalbyen" med stor "F" denne sommeren.

Kanonrock-styret

DET ROCKES BLANT KANONENE. Kanonrock blir arrangert av foreningen Unge folk i Halden. I Festivalstyret sitter blant annet Jørgen Nilsen (midten), Henrik Næss Diesen (t.h.) og Halvor Næss Diesen.

Foto: Therese Næss Diesen

Musikkfestivalen Kanonrock arrangeres på Fredriksten festning i Halden den 11. og 12. juli i år.

Det er andre gang unge mennesker i Halden setter sammen sin egen festival blant kanonene på Fredriksten, og nå er tre av årets By:larm -band sikret til artistlisten i 2014.

Les også:

Frk. Fryd

SAMMENSVEISET. De fire Stavanger-jentene i Fr. Fryd har spilt sammen i åtte år, og nå inntar de Fredriksten festning denne sommeren.

Foto: CHRISTINE ARCTANDER

Fryder seg over jenteband

Fra før har Kanonrock-festivalen sluppet nyheten om at det lokale bandet Camaros gjør et etterlengtet comeback på Fredriksten.

Nå er det også klart at tre band fra bransjefestivalen By:larm kommer til Halden denne sommeren.

- Under By:larm i Oslo var seksmannsbandet The South selvskrevne i programmet, og de gjester også Kanonrock 2014, sier Halvor Diesen, som er en av arrangørene bak Kanonrock 2014.

Også LOVELOVELOVE og Frk. Fryd skal til Halden i år. Om de fire jentene i Frk. Fryd sier Diesen

- Med låta ”Blod & Honning” dundrende ut fra radioapparater i det ganske land, har dette Stavanger-bandet så til de grader meldt sin ankomst i rockeverden. De er unge, men har rukket å spille i åtte år allerede.

De har spilt haugevis med konserter i inn-og utland og viste senest på Rockefeller under By:larm-uka, at de har blitt et liveband av høy klasse, sier han.

LOVELOVELOVE

ALL YOU NEED IS LOVELOVELOVE. Bandet ble startet i 2012 av Simon Bergseth, som et side-prosjekt til hans hovedband Aristillus. Etter kort tid vokste LOVELOVELOVE seg til noe langt større, og kvintetten ble blant annet plukket ut av Sondre Lerche som oppvarmingsband på hans Rockefeller-konsert. LOVELOVELOVE var et av Aftenposten's toppvalg under Klubb:Øya.

Foto: Pressebilde

Heftig livemusikk

Tidlig i år slapp LOVELOVELOVE sitt debutalbum 'Kaleidoscope'.

- Det er en drøyt 50 minutter lang plate som blant annet har høstet en 5'er fra Dagblade, sier Halvor Diesen.

Han forteller at det ikke kun er på plate at bandet gjør seg bemerket.

- De blir omtalt som en av de mest lovende liveactsa vi har her til lands om dagen. Kanonrock overvar konserten de hadde på Youngstorget under By:larm og fikk demonstrert hvorfor de er et ettertraktet band i sommer, sier han.

Også The South - en sekstett fra Trondheim, er satt opp i Kanonrock-helgen.

- De har vært på kryss og tvers av det norske land og gjort en solid haug spillejobber mellom de kritikerroste platene sine. The South tar bilen fatt og kjører fra Trondheim for å rocke Halden, sier Diesen.

Festivaler på løpende bånd

Kanonrock er et av festivaltilbudene Halden kan vise til i år.

Mye omtalte Tons of Rock inntar Fredriksten festning 19. - 21. juni i år, og i den sammenheng har turistsjefen i byen bedt folk åpne hjemmene sine for de mange som kommer, fordi alle hoteller og herberger er fullbooket.

Det er Mat- og trebåtfestival, vegetarfestival, matfestival og et gigantisk Harley Davidson-arrangement, i tillegg til sju runder med Allsang på grensen, Amcar-treff, ukentlige dansearrangementer på festningen og andre konserter i 2014.

Også flere større arrangementer i forbindelse med grunnlovsjubileet 1814-2014 er lagt til Fredriksten festning i Halden i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • For få bruker refleks

    – Vi er for dårlige til å bruke refleks. Det sier leder i Trygg Trafikk i Østfold, Paal Gunnar Mathisen. Ifølge tall fra Trygg Trafikk bruker om lag 50 prosent av østfoldingene refleks, mot 37 prosent på landsbasis, men det er ikke nok, sier Mathisen.

  • Forskjellig eiendomsskatt

    Det vil trolig være forskjellig eiendomsskatt i de fem kommunene som blir til Indre Østfold i to år etter at de er blitt en kommune. Prosjektleder Bjørn Sjøvold anbefaler å søke departementet om å få beholde forskjellene i en overgangsperiode. Fellesnemnda skal diskutere saken fredag.