NRK Meny
Normal

Nektet straffskyld - må ekstra halvår i fengsel

Den ene tilsto og fikk to og et halvt års fengsel. Den andre nektet for å ha hatt noe med smuglingen å gjøre, men ble ikke trodd og fikk tre års fengsel.

De to 25-åringene som kommer fra Amsterdam, kjørte over Svinesund med 1,1 kilo kokain i bilen i mars i år.

Nå har Halden tingrett dømt de to for smuglingen.

Batteriet fullt av kokain

Stoffet ble funnet av tollerne på Svinesund i batteriet på bilen de to brukte.

- Begge de tiltalte må i utgangspunktet betraktes som kurer. Retten finner på bakgrunn av rettspraksis at det riktige utgangspunkt for straffutmålingen må være tre års fengsel for denne type narkotika, skriver Halden tingrett i dommen.

Kunne fått kortere straff

Den ene hollenderen la imidlertid kortene på bordet og har av den grunn automatisk krav på strafferabatt. Men han kunne fått mye mer enn et halvt år i rabatt.

- Særlig i forhold til den andre 25-åringens rolle kan ikke tilståelsen karakteriseres som uforbeholden. Derfor gir vi ikke et år i strafferabatt her, skriver retten i dommen.

Den andre 25-åringen nektet straffskyld og må sitte et halvt år ekstra.

- Retten finner ingen skjerpende eller formildende momenter. Derfor dømmes han til tre års fengsel, skriver Halden tingrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil i grøfta på Hvaler

    Politiet har fått melding om en bil som har kjørt ut i grøfta på Skjærhalden på Hvaler. Politiet og ambulanse er på vei.

  • Tatt i 78 km/t i 60-sone

    Politiet har hatt trafikkontroll på fylkesvei 119 ved Dilling i Rygge. Det ble skrevet ut tre forenklede forelegg og høyeste målte hastighet var 78 km/t i en 60-sone.