NRK Meny
Normal

Tre år for kokain-smugling

To menn bosatt i Sverige er dømt til tre års fengsel for å ha forsøkt å smugle én kilo kokain over Svinesund.

toll
Foto: Torgersen, Hans O. / Aftenposten

Det mislykkede smuglingsforsøket skjedde tidlig i september i fjor, og ble avdekket ved hjelp av en narkotikahund.

Mennene, på henholdsvis 27 og 25 år, brukte to biler for å smugle stoffet over grensen.

På tredje forsøk

En hadde oppdraget med å kjøre i forveien og sjekke om det var tollkontroll, mens den andre stod på vent på svenskesiden og ventet på grønt lys. Det var først på tredje forsøk at det ble gitt klarsignal, og bilen med narkotikaen kjørte over Svinesund.

Men i løpet av tiden som gikk med til å kjøre fra Sverige, satt tollerne i gang med kontroll på norskesiden. Det førte til at bilen allikevel ble stoppet, og stoffet ble funnet med hjelp fra en narkotikahund.

Avslørt av mobilbruk

Da det svenske politiet litt senere fikk beskjed om å ransake leiligheten til den pågrepne, fant de den andre mannen sovende i en seng.

Ved hjelp av mobiltelefonutskrifter og utstyr funnet i leiligheten, har politiet klart å bevise at de to mennene samarbeidet om smuglingen.

25-åringen nekter for forholdet, og har blitt idømt en straff på tre år i Halden tingrett. Den andre har etterhvert tilstått, og fikk derfor en strafferabatt på tre måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.
  • Forbyr ballonger og russebiler

    17. mai-komiteen i Fredrikstad forbyr ballonger og russebiler i folketoget. Miljø er grunnen til ballongforbudet, sikkerhet er grunnen til russebilforbudet. – Det er for utrygt, sier leder Camilla Eidsvold i en pressemelding.