NRK Meny
Normal

Hektisk natt for politiet i Østfold

En kvinne måtte rømme fra hjemmet på Mysen da en mann oppførte seg truende. Dette i tillegg til blant annet mistanke om ruskjøring, brannutrykninger, slåssing og bortvising av 17 personer preget septembernatten for politiet i Østfold og Follo.

Politibil

Politiet i Østfold og Follo kan melde om en del oppdrag i løpet av natten.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Tidlig lørdag kveld ble to mindreårige gutter anmeldt for naskeri i en butikk i Halden sentrum. De to ble transportert hjem til foreldrene av politiet.

Lørdag kveld måtte Follo politidistrikt rykke ut til Mysen. En mann hadde oppført seg så truende mot kvinnen som bodde i boligen at politiet måtte bistå med å få ham bort.

Laster Twitter-innhold

I Fredrikstad sentrum traff politiet en mann i 40-årene med en nyinnkjøpt sykkel. Undersøkelser viste at sykkelen ikke var meldt stjålet, men etter å ha pratet med mannen om sykkelkjøpet mistenker politiet at det kan dreie seg om heleri. Mannen blir også anmeldt for å ha hatt med seg kniv på offentlig sted.

To brannutrykninger

Lørdag kveld rykket Halden brannvesen ut etter melding om mistenkelig røykutvikling i Walkersgate. Brannvesenet undersøkte stedet uten å finne noe unormalt, og returnerte til brannstasjonen.

Noe senere på kvelden rykket brannvesenet ut til en leilighet i Moss sentrum. Det viste seg å være en kjele som var glemt på kokeplaten. Ingen personer kom til skade, men leiligheten er ikke beboelig på en stund, ifølge politiets meldinger.

Stakk av etter kollisjoner

Laster kart, vennligst vent...

Ved totiden i natt fikk politiet i Follo melding om at en bil hadde kollidert med bensinpumper og andre biler i Mysen sentrum. Meldingen gikk ut på at det var en kvinne som kjørte bilen, og at hun neppe var edru. Politiet satte i gang med søk etter bilen.

I løpet av en times tid ble bilen funnet parkert ved et hus, og kvinnen som politiet tror har kjørt bilen ble funnet inne i huset. Politiet mistenker at hun har kjørt i blandingsrus, og sørger for at det blir tatt utvidede blodprøver. Det er andre gang på en måned kvinnen blir tatt av politiet mistenkt for kjøring i ruset tilstand.

Tenner slått ut

Politiet i Moss pågrep to yngre menn litt før klokken tre i natt. De to skal ha angrepet noen andre, blant annet med det resultat at det ble slått ut noen tenner.

Kvart på fire i morges innbrakte politiet i Fredrikstad to yngre gutter. De kjørte en båt som var meldt stjålet og begge de to guttene var beruset, i følget politiet i Østfold.

Ved firetiden i morges stanset politiet i Sarpsborg en yngre mann som var ute og kjørte. Mannen er mistenkt for å ha kjørt i beruset tilstand, og politiet beholdt førerkortet hans.

Oppsummeringen fra politiet i Østfold forteller ellers at to personer er innbrakt for ordensforstyrrelser, mens 17 andre er sendt hjem fra Østfold-byene i natt, etter det politiet betegner som mindre forseelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.