NRK Meny
Normal

Travelt for pakkekalender-pakkerne

Har du kastet deg på pakkekalender-kjøret? Da har du det travelt nå, kanskje for travelt?

Created by InfoDispatcher

Se TV-reportasjen om pakkekalenderne. Foto: MAGNUS BRENNA LUND / NRK

Spør du barna, vil de selvsagt ha pakkekalender. Men de vil ikke ha for eksempel strømper eller andre klær. Mest populært er kanskje det som smaker godt...

Noen timer igjen...

Om noen timer skal de være ferdig, de 24 pakkene i pakkekalenderen. Det vil si: 24 pakker til hver kalender. Enda noe som skal ordnes i det som kanskje er årets travleste tid?

Anders Lindskog

Psykolog Anders Lindskog advarer mot stress.

Foto: Magnus Brenna Lund / NRK

1. desember har blitt nok en deadline for folk i julestria. Den såkalte pakke-kalenderen skal være ferdig. For mange tar det helt av, frykten for ikke å gjøre det bra nok kan fort bli for stor.

«Bare» vanlig julekalender?

En skummel utvikling, spør du psykologen:

– Den effektiveste måten å selge ting er å få folk til å føle at de ikke er gode nok. Det er ikke godt nok med vanlig julekalender. Det er ikke godt nok med «bare» julekalender til barna. Det må være mer og større for at man skal bli godkjent., sier psykolog Anders Lindskog.

Og for oss som løper rundt i disse timer før fristen går ut mandag bør passe litt på. Pakkekalenderstyret kan være dråpen som får psyken vår til å renne over:

– Ja. Stresset er jo en veldig viktig faktor når det gjelder å ha det det dårlig psykisk, å føle seg utilstrekkelig, konstaterer Lindskog.

Julepynt

Hvilke overraskelser skal pakkekalenderen inneholde?

Foto: Magnus Brenna Lund / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Isete og glatte veier

    Det er veldig glatt føre på veier i indre Østfold lørdag formiddag. Bildet er fra riksvei 111 i Rakkestad.

    Isete på riksvei 111 i Rakkestad
    Foto: Petter Larsson / NRK
  • Må markere Østfold i Viken

    – Østfolds politikere må kjempe hardere for å få gjennom saker lokalt når det nye storfylket Viken blir etablert i 2020. Det sier fylkesordfører Ole Haabeth. Østfold blir bare en del av det nye fylket som vil bestå av Akershus, Buskerud og dagens Østfold.