NRK Meny
Normal

Travel start på 2016

Politiet ønsket det nye året velkommen med mye jobb og fulle folk.

Sølvfesten i Fredrikstad ble avsluttet med et stort fyrverkeri
Foto: Lotte Olsen/NRK

– Vi skulle ønske vi kunne være overalt, men jeg tror vi fikk tatt det aller meste, forteller operasjonsleder Raymond Bergli ved Øst politidistrikt avdeling Østfold til NRK.

Selv om ikke politiet klarer å være overalt, mangler det tydeligvis ikke på bemanning hos Vinmonopolet. For fulle folk med fulle flasker fylte fylket natt til 2016.

LES OGSÅ:

Kvelden startet med at en mann i Hobøl ble stanset for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Om det var livet eller ulovlige substanser han var ruset på skriver politiet ingenting om på Twitter, men mannen blir anmeldt og sak opprettet.

Slåssing

Deretter fortsatte det slag i slag. Rundt klokken et oppdaget et ektepar i åttiårene at det brant i boligen deres på Gressvik. De ringte sporenstreks til Brannvesenets alarmtelefon. Brannbil ankom stedet og fikk slukket brannen raskt nok til at huset ikke ble overtent, men dessverre for ekteparet er ikke huset beboelig slik det står nå på grunn av røyk. Begge ble sjekket for skader på stedet, men det var kun små materielle skader inne i huset å snakke om, med unntak av et av rommene som er totalskadet. Det er foreløpig ikke mulig å si noe om brannårsaken, men det vil bli gjennomført tekniske undersøkelser, forteller operasjonsleder Bergli.

Det var gjennomgående hele kvelden mye slåssing å ta hånd om for de offentlige tjenestemennene i skinnjakke og caps. I Slitu var det flere folk som havnet i håndgemeng, og en mann i 20-årene endte opp med å tilbringe årets siste natt i arresten. I Askim ble en mann i 30-årene slått og sparket, for deretter å bli kjørt til legevakten. Dette er bare et lite utvalg av voldsepisodene i Østfold i natt.

Laster Twitter-innhold

Ut på tur, aldri sur?

Men der noen legger opp til å tilbringe kvelden i arresten er det andre som heller foretrekker nattlige ekspedisjoner ute i skog og mark. Etter å ha begynt det nye året på nachspiel i Ørje, tenkte mannen på 24 kanskje at han skulle ta seg en snarvei gjennom skogen hjem. Men det som skulle ende som en tidligere tur i senga, endte heller med en tur ut på Krokstadtjernets islagte flate. Politiet advarer sterkt mot å gå på isen i Østfold, men det hadde kanskje ikke mannen fått med seg. For ti meter fra land begynte han å rope om hjelp, og med et var en ambulanse på plass. Ifølge politiet skal ambulansepersonell ha klart å muntlig geleide mannen tilbake på land. Han var da nedkjølt, bløt og sannsynligvis fortsatt ganske full.

Det finnes svært lite statistikk på akkurat hvor mange biler som er ute og kjører natt til 1. januar klokken 0445. Men skal vi tro politiet er det nok ikke så mange. Allikevel presterte to biler å havne i en ulykke på vestsiden av Fredrikstadbrua. Politiet tok en promilletest på stedet, og det viste seg da at en av førerne, en mann på 22 år, hadde en promille på 1,5. En promille på 1,5 svekker ifølge promille.no flere vesentlige egenskaper man trenger når man kjører bil. I tillegg er det ulovlig, så mannen ble mistenkt og tatt inn til blodprøve.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.