Travel natt for politiet

Det var mange hendelser å hanskes med for tjenestemennene som var på jobb i Østfold politidistrikt natt til lørdag.

De fleste av hendelsene skjedde i forbindelse med utelivet i de ulike østfoldbyene. Blant annet måtte to personer fraktes til legevakt med kutt i ansiktet etter å ha fått ølglass kastet i ansiktet.

Det første tilfellet skjedde i Fredrikstad rett før midnatt. En beruset mann i 30-årene ble pågrepet for glasskastingen, mens den fornærmede måtte sy 2–3 sting, ifølge politiet.

Litt over klokken ett skjedde det samme i baren på et hotell i Halden. To menn havnet i krangel før den ene av dem skal ha sendt et glass rett i ansiktet på den andre. Gjerningsmannen stakk av, og saken er anmeldt.

Flere bråkmakere

Politiet måtte også rykke ut for å dempe eller avslutte et par høylytte fester. Klokken 23.45 var de på plass i Buskogen på Kråkerøy der en gjeng ungdommer var samlet. De fikk ikke lov til å fortsette etter politiets ankomst. To timer senere måtte høylytte festdeltakere på Cicignon i Fredrikstad få beskjed om å roe festlighetene noen hakk.

Litt etter klokken to natt til lørdag ble en beruset mann i 20-årene tatt med til sentralarresten på Grålum. Han skal ha laget bråk i køen ved et utested i Fredrikstad, og da politiet kom for å ta ham med seg endte det opp med et basketak. Politiet fant også mindre mengder hasj på mannen, og han er anmeldt for alle forholdene.

Ikke mye senere kom det inn en melding til politiet om en slåsskamp i Halden. De rykket ut og fikk roet gemyttene. En mann i 30-årene ble bortvist fra sentrum, og han var ikke den eneste. Også en kranglete kvinne og en mann som dyttet til en dørvakt måtte tas hånd om av politiet.

Oppdaget biltyveri

Rett etter midnatt ble tre ungdommer stanset da de kom kjørende i en bil i Fredrikstad. Det viste seg at bilen var tyvlånt, og den kvinnelige sjåføren på 18 år hadde heller ikke førerkort. Hun anmeldes for dette, og ungdommene ble kjørt hjem av politiet.

Det har også vært flere kjøretøyrelaterte hendelser i løpet av fredag kveld og natt til lørdag. I Råde ble en ung mopedfører bøtelagt for kjøring på trimmet moped. Politiet sørget for at mopeden ble avskiltet.

Langt på natt ble en mann i 20-årene stoppet av politiet på E6 i Halden, mistenkt for promillekjøring. Politiet opplyser at nødvendige prøver er tatt, og at mannen er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt.

Nattens siste hendelse var i Moss sentrum der en beboer oppdaget at familiens hvite Cadillac ble stjålet fra gårdsplassen deres. Politiet har søkt etter bilen, men foreløpig uten resultat.

Bilen har registreringsnummer AX 98981, og politiet ber personer som kan ha tips i saken om å ta kontakt på telefonnummer 02800.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 12-åringer slo til 13-åring

    Kommune og skole skal følge opp episoden der en gjeng med 12-åringer plaget og slo til en 13-åring på fotballbanen i Spydeberg søndag. – I slike saker pleier vi å snakke med partene og få dem til å forstå at slik oppførsel ikke er greit, sier forebyggingsleder Espen Valsgård ved Indre Østfold politistasjon til Smaalenenes Avis.

  • Ingen tog mellom Mysen og Rakkestad

    Østfoldbanen Østre Linje er fortsatt stengt for togtrafikk Mysen-Rakkestad etter jordras. Du må regne med innstillinger og forsinkelser. Bane NOR kommer med en ny oppdatering onsdag. Sjekk NSBs app og nettside for alternativ transport.

    Toglinje
    Foto: Odd Skjerdal / NRK