NRK Meny
Normal

Denne traileren holdt på å knuse Rune

– Han hadde trolig kjørt mange mil i åpenbar beruset tilstand, sier Rune Aae etter den skremmende opplevelsen på E6.

Rune Aae trailer

Rune Aae vær nære ved å bli klemt mellom autovernet på E6 og traileren til den latviske føreren.

Foto: Tomas Berger/Christian Nygaard-Monsen/NRK

I går pågrep politiet en latvisk trailersjåfør etter at de fikk telefon om et vogntog som kjørte vinglete på E6 i Østfold.

Mannen som ringte politiet og varslet var Rune Aae. Han forteller at han var nær ved å bli klemt mellom vogntoget og autovernet under latvierens hasardiøse tur nordover på motorveien.

– Da jeg var på høyde med trekkvognen la jeg merke til at den var i ferd med å skli over i mitt kjørefelt. Jeg regnet med at han fomlet med en mobiltelefon, og kanskje la merke til meg. Men den fortsatte å skli over, helt til jeg var så nær både autovernet og vogna at jeg måtte hugge til på bremsene for å unngå å bli skviset mellom, sier han til NRK.no.

Parkerte på bensinstasjon

Aae fikk bremset sin egen bil nok til at kom seg unna og ble liggende bak vogntoget. Plutselig begynte den å skli motsatt vei.

– Han presset seg først nesten helt inn i autovernet. Så begynte den å skli så langt tilbake at den hadde deler av dekkene utenfor asfaltkanten på andre siden. Slik kjørte han helt ned til avkjøringa ved Solli.

Vogntogføreren kjørte av ved Solli og parkerte på en bensinstasjon i nærheten. Aae parkerte i nærheten for å holde øye med vogntoget - og ringte samtidig til politiet.

– De var på E6, så de var der etter to-tre minutter. Det viste seg at føreren var sørpe full. Det er rett og slett en skremmende opplevelse, når man er så nær at man ser dekkene som er i ferd med å bryte seg inn i bilen. Han hadde ikke kontroll i det hele tatt, sier han.

Ble ringt opp av politiet

Politiet pågrep den 58 år gamle vogntogføreren. Prøvene som ble tatt av mannen indikerte at mannen var påvirket av alkohol.

Terje Marstad, operasjonsleder

Operasjonsleder Terje Marstad forteller at vogntogføreren hadde høy promille.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Vi vurderte han som åpenbart beruset. Det dreier seg om relativt høy promille, sa politiets operasjonsleder Terje Marstad til NRK.no i går.

Rune Aae synes det hele var en skremmende opplevelse, men han er glad for at politiet har fått føreren av veien.

– Politiet ringte meg og takket for at jeg hadde varslet dem. Det viste seg at han var så full at han hadde problemer med å komme seg ut av traileren. Det er dessverre tydeligvis en økende trend at man mangler respekt for edruelighet når man skal ut og kjøre så tunge maskiner. De blir drapsvåpen, sier Aae.

– Jeg vil tro at dette var den første pausen han hadde på norsk side. Han kom nok fra svensk side, og hadde trolig kjørt mange mil i åpenbar beruset tilstand, legger han til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt uhell på glatt vei

    For få minutter siden var to biler involvert i et nytt uhell i Slituveien, rett ved stedet der en skolebuss skled utfor litt før klokken halv ni i morges. Det skal ikke ha skjedd alvorlige skader, opplyser politiet.

  • – Bruk huet når du kjører

    Politiet i Follo sier det har fått flere meldinger om at det er svært glatt på både hoved- og sideveier. Operasjonsleder Jan André Delbekk i Follo politidistrikt sier også at det ikke er meldt om personskader eller alvorlige hendelser, men han ber folk ta hensyn til føret.