NRK Meny
Normal

Trafikkskolene fikk korreks fra Vegvesenet

– Bare bra at Vegvesenet følger med på oss, sier faglig leder ved trafikkskole i Moss. Nå håper hun at kjøreskolene med feil blir fulgt opp.

Kjøreskole
Foto: Nina Eilertsen / NRK

I april gjennomførte tilsynsseksjonen i Statens Vegvesen 36 tilsyn ved trafikkskoler i Østfold. Inspektørene avdekket 31 store og små avvik, og ifølge fagleder Rune Granum var enkelte ganske alvorlige.

– Ved et av tilsynene var eleven på avsluttende opplæring, men eleven var så dårlig at læreren nærmest måtte hjelpe til med å kjøre bilen. Det er ikke sånn det skal være, sier Granum.

Faglig leder May Liss Günther ved AMG Trafikkskole i Moss synes det bare er bra at de får korrekser fra vegvesenet.

– Jeg tror det er ganske lenge siden tilsynsavdelingen har vært i Østfold, og vi trenger dem som en vekker. Vi må alltid jobbe for at alle skal være trafikksikre, sier hun.

Håper på oppfølging

Tilsynsavdelingen understreker at de fleste fikk bestått under tilsynet. Samtidig mener Granum at bortimot halvparten av de 36 trafikkskolene som ble besøkt kan bli bedre. Mange av lærerne bruker ikke i tilstrekkelig grad oppdaterte undervisningsmetoder.

May Liss Günter

May Liss Günther ved AMG Trafikkskole i Moss håper på god oppfølging etter tilsynet.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– Det er ikke vanskelig å holde seg oppdatert, men mange går i gamle mønstre og fortsetter med det de føler seg trygge på. Det er derfor vi trenger tilsynsavdelingen, mener May Liss Günther.

Nå håper hun kjøreskolene med avvik blir fulgt opp ordentlig av Vegvesenet. Det garanterer fagleder Rune Granum.

– Der det er størst avvik vil vi komme med oppfølgingstilsyn. Da ønsker vi å se endringer i forhold til det vi har sett tidligere, og at opplæringa er i tråd med forskriftene, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Blir i Sparta

    Henrik Knold blir i Sparta en ny sesong. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 21-åringen hadde utgående kontrakt denne sesongen, men Knold forlenger nå kontrakten frem til 2019.

  • Fire uker varetekt

    Den 43 år gamle kvinnen som har forklart at hun drepte sin tidligere ektemann i Halden, er dømt til fire nye uker i varetektsfengsel. Hun er også ilagt brev- og besøkskontroll av Halden tingrett. Kvinnen har forklart at hun drepte sin daværende ektemann i 2015.