Normal

Trafikkøy skaper trøbbel for lastebiler

En trafikkøy under bygging i Fredrikstad skaper problemer for lastebiler med henger.

Trafikkøya på Haldenveien ved Begby er så trang at vogntogene får problemer, sier leder Erik Graarud leder i lastebileierforbundet i Østfold.

Videoen viser hvor trangt det er for tungtransport ved den nye trafikkøya ved Begby. – Det får være måte på trafikkhindring, sier Lastebileierforbundets østfoldleder Erik Graarud.

Trafikkøyen som skaper trøbbel for tungtransprten ligger ved Lilleby på fylkesvei 110 Haldenveien på Begby.

Veien er for smal mellom fortauskanten og trafikkøya, og den lille svingen som veien nå gjør er for krapp, mener Erik Graarud, leder i lastebileierforbundet i Østfold.

– Det er ikke plass, enten kjører du inn i steinene på høyre side med forhjulet, ellers å er du borti på venstresiden med hjulene på hengeren, forteller han.

På kantsteinen er det svarte spor av bildekk synlig.

– Vi må sette ned farten, men det får være måte på til trafikkhindring, mener Graarud.

Kjørte på feil side

Da NRK Østfold var på stedet sammen med Graarud ble vi vitne til en lastebilsjåfør som valgte å kjøre forbi trafikkøya på feil side av veien på grunn av den smale plassen.

Lastebilsjåfør Tomas Karlsson snegler seg fram til trafikkøya, blinker med lysene og stopper et øyeblikk i veien.

– Jeg synes det er «gørbra»! Vi må hindre all trafikk så det blir så besværlig som mulig, sier han med latter i stemmen.

Han kjører tankvogn med fôrmel, og mener det er helt greit at det lages trafikkøyer for fotgjengere, og at han må sette ned farten.

Men han tror passasjen på Begby blir for smal når det kommer snø.

Statens vegvesen: – Må rettes opp

Graarud poengterer at lastebildekk kan bli skadet på steinkantene. Et nytt dekk koster flere tusen kroner, og et skadet dekk kan eksplodere og være direkte trafikkfarlig.

Det er en privat utbygger som står bak byggingen av både trafikkøya og en tilhørende utkjørsel på stedet. Det var en forutsetning for å få lov til å etablere forretninger i området.

Lastebileierforbundet har tatt kontakt med Statens vegvesen om saken. De var på befaring denne uken for å se på jobben som er gjort.

– I forbindelse med denne etableringen, så har det nok skjedd en liten feil. Den trafikkøya som deler kjørebanene har kommet noe forskjøvet over til den ene siden. Det gjør at det har blitt noe trangt slik det fremstår nå. Entreprenøren som bygger dette blir nødt til å rette opp i dette forholdsvis snart, sier seksjonssjef Arne Bjørklund i Statens vegvesen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Strømmen er på igjen

    Strømmen skal være tilbake igjen for alle, skriver Moss Avis. Falne trær har forårsaket strømbrudd flere steder i Østfold i natt og utover dagen.