Trafikken går som normalt på Rygge

Væpnet politi er å se på Moss lufthavn Rygge, men ellers er trafikken på flyplassen lite berørt av terrorberedskapen som er satt i gang.

Gunn Bakli

Terminalsjef Gunn Bakli ved Moss lufthavn Rygge.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

Både ved grenseovergangen på Svinesund og ved Moss lufthavn Rygge ble det i går utplassert væpnet politi etter at terroralarmen gikk. Men det har vært en stille og rolig morgen på flyplassen. Med unntak av politifolkene som er å se går alt som normalt.

Terminalsjef ved flyplassen Gunn Bakli forteller at det var få passasjerer som tok kontakt for å undersøke hva som skjedde:

Noen lurer på hva som skjer

– Vi hadde noen henvendelser til informasjonsskranken vår om hva som foregikk, men det var ankommende passasjerer som ikke hadde fått med seg de siste nyhetene, forteller Bakli.

– Hva har dere gjort siden i går da det ble kjent at vi er utsatt for en mulig trussel?

– Vi har tatt en ekstra kikk på beredskapsplanene våre og har forberedt oss i forhold til innføring av sikkerhetstiltak dersom det skulle bli nødvendig. Det gjør vi ikke på eget initiativ, det vil være beskjed som vi får fra Luftfartstilsynet i så fall.

Bakli har ikke noe inntrykk av at passasjerene er bekymret for å reise.

Mer ressurser til sikkerhet

– Hva innebærer en oppgradering av sikkerhetsnivået?

– Det vil først og fremst være ting knyttet til det arbeidet Securitas utfører her ved lufthavna. Så det betyr for oss at vi må ha flere ressurser på sikkerhetssiden.

Rygge ble ikke varslet om noe før pressekonferansen da allmennheten ble orientert om situasjonen.

– Vi fulgte med på pressekonferansen og forholdt oss til informasjonen som ble gitt der og deretter til det som vi fikk fra Luftfartstilsynet, sier Bakli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i motorrom

    Det brant i motorrommet på en bil på Dilling i Moss i natt. Politiet melder at brannen ble raskt slukket, og ingen ble skadd som følge av brannen.

  • Overholdt ikke pålegg

    En mann i 20-årene ble innbrakt til politiarrest etter at han ikke overholdt et bortvisningspålegg fra Fredrikstad sentrum. Mannen anmeldes for dette og ordensforstyrrelser.