NRK Meny
Normal

Tenner du grillen i skogen nå, kan du bli straffet

Tenner du bål eller grill i utmark nå gjør du noe ulovlig. Det er lagt ned totalforbud mot å gjøre opp ild i hele Østfold.

Skogbrann Våler

Det brant i skogen i Våler i går kveld og i natt.

Brannvesenet har besluttet at det er totalforbud mot å gjøre opp ild i skog og utmark i hele Østfold og Follo. Det melder alarmsentral Brann Øst på Twitter i dag tidlig.

Til det kommer nedbør av betydning

Forbudet gjelder til det kommer nedbør av betydelig mengde. I går brant det flere steder i Østfold og mannskaper fra både brannvesen og sivilforsvaret har jobbet i hele natt med etterslukking både i Våler og Fredrikstad.

Totalforbud mot ild

Alarmsentral Brann Øst er svært klar i sine advarsler.

Foto: Twitter

Det er innført et forbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og utmark i hele Alarmsentral Brann Østs (ABØ) område. «I og i nærheten av» defineres som nær nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale, presiserer alarmsentralen. Forbudet omfatter bruk av engangsgriller og annet utstyr som kan føre til at vegetasjonen antennes.

Forbud mot kjettinger

Det er også lagt ned forbud mot å bruke kjettinger i forbindelse med skogsdrift.

Alarmsentralen advarer om at de som bryter forbudet slik at det oppstår brann risikerer straff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.