NRK Meny
Normal

Tostemt vinner av årets Syng med vårs-stipend

De to guttene i Let's Duet stakk av med årets Syng med vårs-stipend, som ble delt ut på Frederikgallaen lørdag.

Let's duet vant Syng med vårs

Let's Duet stakk av med årets Syng med vårs-stipend.

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

"Syng med vårs" er en plate med lokale sanger og viser gitt ut av NRK i samarbeid med Fredrikstad Blad og artister fra distriktet. Ingen av artistene tok honorar, og de fem siste årene har inntektspengene gått til unge, lovende artister fra Plankebyen eller Hvaler. Juryen, bestående av Merete Meyer, Dan René Dahl og Dag Solheim, hadde i tillegg til Let's Duet valgt ut Per Kristian Ruud-Engrav og Olav Løland som nominerte.

Syng med vårs

'Syng med vårs!' ble gitt ut i 2010 som et sanghefte og samle-CD. Alle inntjeningene har gått til stipendet.

Foto: NRK

Men dessverre for de sistnevnte, og til glede for de førstnevnte, var det altså duoen som vant stipendet, som lyder 25.000 kroner. En duo som etter å ha fått stipendet av jurymedlem Merete Meyer og tidligere distriktsredaktør i NRK Østfold Jørn Enger, strålte og var stolte som haner.

Skal kjøpe utstyr

– Jeg føler meg helt sinnssykt bra akkurat nå. Helt utrolig overrasket. Vi var innstilt på at vi ikke kom til å vinne, og egentlig fornøyde med en nominasjon. Selv om vi selvfølgelig hadde håpet på mer, sier Sander Thoresen.

Og mer ble det. Og mer trengs det også, for de to guttene har spinket og spart lenge for å få råd til å oppgradere studioet sitt og kjøpe lydutstyr til oppdrag. Lydutstyr de ikke har i dag.

– Det er ikke kjempetøft å være på oppdrag i for eksempel bryllup, men så er det ingen som hører deg fordi du ikke har bra nok lydutstyr.

Også Lillehjem ville gjerne presisere hvor takknemlig han var overfor juryen, som fort kunne endt opp med å svinge andre veier. For som Meyer sa fra scenen var det et vanskelig år med mange forskjellige sjangere å velge fra.

Let's duet

To særdeles stolte og overraskede gutter møtte NRK etter å ha mottatt stipendet.

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

De andre som var nominert var også helt fantastisk gode, så at vi skulle få dette er rett og slett et sjokk, sa Lillehjem.

Allerede flere låter klare

Og du har kanskje hørt om dem før. Morgan Lillehjem var med på Åge Sten Nilsens lag da han vant Årets Korslag i 2010, og Sander Thoresen deltok i Idol 2013. Men klarte seg dessverre ikke hele veien til finalen.

Og nå får vi kanskje se de to guttene enda mer i tiden som kommer.

– Det har gått veldig tregt i starten, og vi har ikke fått gitt ut mer enn fire låter. Med disse pengene får vi kjøpt inn viktig utstyr, i tillegg til at vi har fått spart opp en del som gjør at vi forhåpentligvis får gitt ut fire låter til om ikke så altfor lenge. I tillegg håper vi å få på plass et samarbeid med en produsent i fremtiden.

En slags målgruppe for musikken sin klarer de ikke helt å peke ut, men å beskrive hva de ønsker å lage er lettere.

– Vi prøver så godt vi kan å lage fengende melodier som dekker bredt. I tillegg har vi noe helt eget i form av tostemtheten når vi begge synger samtidig som vi håper er noe folk liker og kan sette pris på, avslutter de to stipendvinnerne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: