NRK Meny
Normal

Tornado i Østfold

Mona Brurok (41) observerte torsdag ettermiddag en tornado på et jorde i Østfold.

Tornado i Østfold
Foto: MMS-Mona Brurok

Det er svært sjelden at folk i Norge får sjansen til å se en tornado, rett og slett fordi slike værfenomener forekommer veldig sjelden.

Trodde det ikke før han fikk se det

Vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center var derfor skeptisk til at Brurok faktisk hadde sett en tornado, særlig fordi det ikke var noen typiske meteorologiske tegn på at forholdene lå til rette for en tornado i Østfold torsdag.

Men etter å ha fått sett et bilde som Brurok tok med mobiltelefonen, er meteorolog Frode H. Korneliussen ikke i tvil, skriver VG Nett.

Brurok var på E6 mellom Solli og Råde da hun så en rar sky.

- Jeg la merke til en rar sky med en slags grå klump under seg. Plutselig begynte klumpen å bevege seg, og så formet den seg til en spiss. Jeg ble så paff at det egentlig et under jeg klarte å få tatt et bilde med mobiltelefon, sier Brurok.

Forrige uke så hun et program om tornadoer i USA, og synes derfor det var utrolig at hun selv skulle få oppleve fenomenet selv kort tid etterpå.

Tornadoer blir sjelden kraftige i Norge og varer som regel bare i noen få minutter. I løpet av de siste ti årene har tornadoer klart å rive opp trær, lysstolper og hustak på Østlandet.

(NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.