NRK Meny
Normal

Toppår for akutt barnevern

Det går mot toppår for akutte plasseringer i barnevernet i Østfold.

Særlig i de ytre delene av fylket er det flere barn som er tatt hånd om fordi det ikke finnes løsninger lokalt.

Økning i høst

I høst har antall episoder der barn på kort varsel har blitt tatt ut av hjemmet og plassert i fosterhjem eller på insitusjon, økt. Særlig gjelder dette de ytre deler av fylket, som er dekket av Barne-, ungdoms-, og familieetaten i Sarpsborg.

- Allerede nå har vi hatt like mange akutte plasseringer som i hele fjor, sier Per Christian Olsen, som leder BUF-etaten for tolv av kommunene i Østfold unntatt Mosseregionen.

Sarpsborg kommune topper statistikken i høst, med fem tilfeller der barnevernet har overtatt ansvaret for barn på kort varsel. BUF-etaten griper inn når det ikke lykkes å finne løsninger hos det lokale barnevernet i kommunen der barnet bor.

I Mosseregionen har det så langt i år vært noe færre akuttplasseringer enn til samme tid i fjor.  

Ingen god forklaring

BUF-etaten har ikke noe svar på hvorfor det blir stadig flere tilfeller der barnevernet lokalt må gi opp.

- Det er et faktum at Østfold sliter med mange tunge barnevernssaker i forhold til folketallet, sier Per Christian Olsen.

Totalt sett er ikke Østfold lenger det fylket som har flest barnevernssaker pr tusen barn, men fylket sliter altså med en stor andel av alvorlige saker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kuttet strømstolpe i to

    I en trafikkulykke på Rokkeveien kuttet en personbil en strømstolpe i to før den havnet i en hage 150 meter unna. En person er kjørt bort i ambulanse, melder Halden Arbeiderblad.

  • Trafikkulykke i Halden

    Nødetatene er på vei til Rokkeveien i Halden, der det har vært en trafikkulykke. Skadeomfanget er ukjent.