NRK Meny
Normal

Tons of Rock er i full gang

Aldri før har festivalen Tons of Rock i Halden vært større. I kveld braker det løs.

Tons of Rock

Festivalen som varer helt til lørdag, foregår på Fredriksten festning. Det er ventet 25.000 publikummere i løpet av dagene.

En av festivalgeneralene, Mads Martinsen, sier han er svært stolt.

– Black Sabbath sitt management kom hit tidligere i uka, og vi har jobbet veldig bra. Alt går på skinner, og når vi får så gode tilbakemeldinger fra utenlandske management og artister, er det veldig lett å bli stolt, sier han.

Rockehelter på programmet

Mads Martinsen

Festivalgeneral Mads Martinsen er stolt over hva de har fått til under årets festival.

Foto: Stian Pedersen / NRK

I tillegg til Black Sabbath skal blant annet Alice Cooper, Ghost og Megadeth spille.

– Det er tiårets program, eller kanskje det beste hardrock-programmet som har vært på norsk jord, mener jeg. Det er et legendetreff med blant andre Alice Cooper, Ozzy Osbourne, og Nikki Sixx, Det er flere av sjangerens storheter fra begynnelsen til nå, sier han.

For å få slike store artister til en norsk festival, forklarer Martinsen at det handler om tillit.

Tons of Rock

Festivaldeltakere strømmer til området, og det virker som en feststemt gjeng.

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

– Det er lange prosesser, man må bygge opp tillit blant internasjonale agenter og nettverk. Når man har gjort dette noen år, så får man tillit. Vi har hatt to gode år med Tons of Rock tidligere, og nå viser bookingen at vi har gjort noe riktig, nå kommer jo de største, sier han.

Festival med voksesmerter

I år er alt mye større.

– Scenen er større, alt er egentlig større. Det var på tide å ta steget, og det føler jeg vi har gjort, sier han.

– Blir dette rockens Roskilde i fremtiden?

– Kanskje det. Vi skal i hvert fall sørge for at vi leverer jævlig bra i år. Og så får vi sjekke status på søndag, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi
  • Må betale erstatning etter ulykke

    En 22 år gammel mann må betale over 800 000 kroner i erstatninger etter en trafikkulykke på Osloveien i Moss for to år siden. Moss tingrett mener mannen kjørte svært fort og hadde for mange passasjerer i bilen. Bilen tok fyr og ble totalskadd etter ulykken, den domfelte og en passasjer ble skadet. Han må også utføre 60 timer samfunnstraff.