NRK Meny
Normal

Tone ble offer for den store bulkedagen

På årets store bulkedag ble Tone Torp Simensens Audi A3 påført store skader på en parkeringsplass. Sjåføren som kjørte på bilen hennes stakk av fra stedet uten beskjed.

Tone Torp Simensen

INGEN BESKJED: Tone Torp Simensen var en av flere nordmenn som har fått bilen bulket i juleinnspurten. Det lå ikke igjen noen form for beskjed fra personen som bulket bilen hennes.

Foto: Privat

– Jeg ble helt slått i bakken da jeg kom ut av butikken. Det må ha vært en stor bil, for det var store skader på bilen. Det var til og med et lite hull i bakdøren, sier den uheldige bileieren til NRK.

Tone Torp Simensen fra Fredrikstad var ute og gjorde unna den siste julehandelen på Rema 1000 på Gressvik mandag kveld. Før hun gikk inn i butikken parkerte hun bilen utenfor den ene inngangen.

Det var Fredriksstad Blad som først skrev om saken.

Anmeldt til politiet

Synet som møtte Simensen da hun kom ut med handleposense sine etter en halvtimes handletur var lite hyggelig.

– Hele siden på bilen min var skrapet opp og bulket, og det var ingen lapp om hvem som hadde gjort det, ingenting. Det er en veldig kjedelig start på jula, men man får bare være glad for at ingen personer ble skadet, sier hun.

Simensen anmeldte saken til politiet mandag kveld, men hun frykter at han eller hun som bulket bilen hennes slipper unna.

– Det var ingen av dem jeg snakket med utenfor butikken som hadde sett eller hørt noe, og det er nesten litt rart, for det er rett utenfor en matvarebutikk, sier hun.

Nå håper hun at vitner som eventuelt kan ha sett noe i forbindelse med uhellet melder seg enten til henne eller til politiet.

Fikk bulket bilen på bulkedagen

BULKET: Bilen til Tone fikk store materielle skader. Det var til og med et hull i den ene døra.

Foto: Privat

5000 får julebulk

Uhellet skjedde på en av de to store «bulkedagene», 22. desember. Ifølge DNB Skadeforsikring er det ventet rundt 5000 bulkeskader som følge av en rekke ulike trafikale uhell i juleinnspurten.

Ryggeulykker og påkjøring av parkerte kjøretøy er de to skadetypene som øker mest i juleinnspurten, og toppen nås tradisjonelt sett 22. og 23. desember.

Ifølge DNB Skadeforsikring kollideres det 76 prosent mer på lille julaften enn de andre dagene i løpet av året, og bulkeskadene koster dyrt for uheldige bileiere.

– Snittkostnaden for de uheldige vil komme på rundt drøyt 17.500 kroner, sier skadeleder i DNB Skadeforsikring, Anne Stine Eger Mollestad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lekasje i Råde


    Nødetatene er på Åkebergmosen industriområde i Råde, etter melding om at det lekker fra to tanker med flytende kjemiske stoffer. Det er etter det Alarmsentral Øst melder ikke noen fare for omgivelsene på grunn av lekkasjen.

  • Må reparere skader på veier

    Mye av veivedlikeholdet i fylket i sommer vil dreie seg om å reparere skadene fra en tøff vinter. Det sier Arne Bjørklund, som leder driftsseksjonen i veiavdelingen til Statens vegvesen i Østfold. Asfalteringen er nå i gang flere steder i Østfold, og Bjørklund ber bilister vise hensyn