NRK Meny
Normal

Tomt for midler i Østfold-klubbene

Førstkommende søndag åpner overgangsvinduet for fotball-klubber i Norge, men det ser ut til å gå stille for seg i Østfold-klubbene.

FFK, Moss FK og Sarpsborg 08 i 1. divisjon

Alle de tre Østfold-klubbene er avhengige av eksterne midler, hvis de skal forsterke ytterligere.

Foto: Scanpix/montasje: Martin Tangen Schmidt / Scanpix

Sarpsborg 08 har allerede sikret seg den montenegrinske midtbanespilleren, Mehmet Divanovic, fra OFK Petrovac. Men dette ser også ut til å bli den eneste forsterkningen for Sarpsborg 08 før høstsesongen tar til.

– Vi er i en situasjon som ikke tillater investeringer over 50.000 kroner, så det er kun eksterne og ingen andre som tar kostnadene på Divanovic. Vi må være tilfredse med dem vi har, sier sportslig leder i Sarpsborg 08, Bjørn Inge Nilsen.

Slaget om Østfold

Kong Olav den Hellige og Sarpsborg 08 ser ut til å måtte klare seg med de mennene de allerede har.

Foto: Sebastian Nordli

Spillerne blir ikke klare

Flere klubber har spillere klare allerede, men siden overgangsvinduet åpner på søndag - samme dag som flere av lagene spiller viktige kamper, er det ikke sikkert at man får se spillerne allerede i disse oppgjørene.

For Sarpsborgs del betyr det dermed at man mest sannsynlig ikke får bruke Divanovic mot Bodø/Glimt.

– Det er ikke noe lettere for oss enn det er for Eliteserien og resten av Europa for å si det sånn. Jeg tror nok ikke at det går (å få Divanovic spilleklar). Hvis ikke de andre store klubbene får det til, så får nok ikke vi til å finne opp kruttet på nytt heller, sier Nilsen.

Ikke noe nytt rundt Ødegaard

Det er heller ingen spillere på vei ut av portene på Sarpsborg stadion.

– Angående Magnar Ødegaard, så har vi ikke hørt noe mer fra Brescia enn at de ønsker en DVD av han og det har de fått. Så den saken ligger nå i deres hender.

LES OGSÅ:

17-åring ønsket av Serie A-klubb

Magnar Ødegaard gir målscorer Martin Wiig et klapp på skuldra.

Ungutten Magnar Ødegaard har vært i søkelyset til den italienske Serie-A klubben Brescia, men ser ut til å bli på Sarpsborg stadion.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Ingen henvendelser

I følge avisa Nordlys var Tromsø-trener Per Mathias Høgmo tilstede på Sarpsborgs forrige kamp mot Bodø/Glimt for å se nærmere på spissene Martin Wiig og Øyvind Hoås. Den saken vet ikke Nilsen noe særlig om.

– Høgmo var på kampen mot Bodø/Glimt, men om det var en høflighetsfrase om at han var å så på dem, eller om han så på noen fra Bodø/Glimt, det vet jeg ikke. Vi har ikke fått noen konkrete henvendelser på dem, eller noen av våre andre spillere.

Fredrikstad gjør alt de kan

Fredrikstad sliter også med å få registrert sine nyeste ervervelser tidsnok til å la dem ta en del av kampen mot Moss på søndag. Men sportssjef, Joacim Jonsson, gir ikke opp håpet og kommer til å kjempe en kamp mot klokka for å få dem klare.

– Det er veldig uvisst. Vi gjør alt som vi kan gjøre som klubb i forhold til dette, så er det opp til de ulike forbundene om de svarer på en søndag, så de blir spilleklare, sier han

Cristian Gamboa

«folkets spiller» Cristian Gamboa er klar for Fredrikstad, men får trolig ikke spille søndagens kamp mot Moss.

Foto: CRIS BOURONCLE / AFP

Spillerne dette gjelder er unggutten Gilmak fra Brasil, det togolesiske talentet Lalawele Atakora, og «folkets spiller» Cristian Gamboa, som ble hentet til klubben med midler fra salg av «Jeg er med!» pin og hjelp fra Plankehaugen.

LES OGSÅ:

FFK henter brasse - helt gratis

Christian (20) er folkets spiller

Togo-spiller forsterker FFK

Lalawlele har allerede vært klubbens eiendom i en stund, men på grunn av manglende arbeids- og oppholdstillatelse ble han sendt på utlån til den svenske 3. divisjonsklubben IFK Värnemo, og må dermed registreres for Fredrikstad på nytt denne sesongen.

Trangt økonomisk

Fredrikstad har god oversikt på hvilke spillere som er tilgjengelig, men heller ikke de har anledning til å handle som fulle sjømenn.

– Vi har god oversikt på hvilke spillere som er tilgjengelige, men vi har ikke økonomi for å hente noen. Skal det spillere inn så må det i så fall tilføres eksterne midler.

FFK

Sportssjef i Fredrikstad, Joacim Jonsson, kan ikke love at alle spillerne blir på Fredrikstad stadion.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Åpne for salg

I likhet med de fleste andre klubbene i Norge, lever Fredrikstad i en økonomisk hverdag som ikke tillater dem å tviholde på noen spillere - dersom et godt tilbud skulle tikke inn på kontoret på Fredrikstad stadion.

– Med vår økonomi så er salg av spillere alltid et tema. Vi lever i en svært økonomisk trang hverdag og kan ikke utelukke at spillere forsvinner ut, sier Jonsson. Og legger til.

– Sportslig ønsker vi selvsagt å beholde alle spillere, men økonomien tilsier at vi må være åpne for salg.

Trenger ekstern hjelp

Også i Moss er man avhengige av eksterne midler for å ha noe håp om sårt trengte forsterkninger.

– Det avhenger av klubbkassa, men i utgangspunktet har vi behov for forsterkninger. Vi følger med og ser på hvilke muligheter vi har og hvilke spillere som er ledige på markedet, sier Mossetrener Per Morten Haugen.

Per Morten Haugen

Trener i Moss, Per Morten Haugen, ønsker seg flere spillere, men er avhengig av økonomisk hjelp.

Foto: Cecilie Lund

Som ikke utelukker at lån kan bli en mulig løsning.

– Vi ser på alle muligheter i så måte, men alt vil være avhengig av midlene, sier han.

Wemberg blir - enn så lenge

Unggutten Krister Wemberg (18) har nylig vært på treningsopphold i Skottland og vist seg frem for toppklubben Rangers. Men selv om rapportene fra treningsoppholdet har vært bra, så har det enda ikke kommet noen konkrete henvendelser på midtstopperen.

LES OGSÅ:

MFK-talent prøvespiller for Rangers

– Nei, det er ikke noe konkret i forhold til Krister akkurat nå, og vi har heller ikke fått noen henvendelser på noen av våre andre spillere.

Krister Wemberg i duell med Martin Wiig

Krister Wemberg, her i duell med Sarpsborgs Martin Wiig, har vært på treningsopphold i skotske Rangers. Begge spillerne ser ut til å i sine respektive klubber, til tross for interesse.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Utelukker ikke salg

Haugen vil uansett ikke utelukke at spillere kan forlate Moss, dersom de får et respektabelt tilbud vel og merke.

– Det vil jo være aktuelt. Men hvis vi skal slippe noen, så er vi iallefall nødt til å hente inn noen nye, og da blir det jo et økonomisk spørsmål i forhold til hva vi får igjen for det, avslutter Haugen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.