NRK Meny
Normal

Tommy Tokyo til Kanonrock

Kanonrock har sikret seg Spelemannsprisvinner til ny musikkfestival på Fredriksten festning.

Tommy Tokyo ble svært rørt under minnekonserten.

SPELEMANNSPRISVINNER TIL FREDRIKSTEN. Tommy Tokyo opptrer i Halden 13. juli.

Foto: Kathrine Brønn

- Nå er sommerens Kanonrock-program endelig ferdig, det sier Jørgen Nilsen, som er talsmann for Kanonrock 2013 i Halden.

Kanonrock er en ny musikkfestival, og går av stabelen 13. juli i år.

- Som navnet kanskje røper, skal dette foregå i kanonfylte omgivelser på Fredriksten festning, nærmere bestemt på gressplenen foran Fredriksten kro.

Her blir det levende musikk hele dagen, og festivalatmosfæren skal ligge tett over plassen, sier Nilsen til NRK.

Les også:

Kanonrock-styret

SYLFERSK FESTIVAL. Kanonrock blir arrangert av foreningen Unge folk i Halden. I Festivalstyret sitter Jøgen Nilsen (midten), Henrik Næss Diesen (t.h.) og Halvor Næss Diesen.

Foto: Therese Næss Diesen

Unge for unge

Kanonrock blir arrangert av foreningen Unge folk i Halden.

I Festivalstyret sitter Jørgen Nilsen, Henrik Næss Diesen og Halvor Næss Diesen.

Unge Folk i Halden har samlet stor oppmerksomhet om sine førjuls-arrangementer i Fredrikshalds teater, og nå er ønsket å markere seg på sommerfestival-kartet.

- Foruten selve hovedarrangementet lørdag den 13. juli, er det også duket for et Kanonrock-vorspiel på havna i Halden kvelden i forveien, sier Nilsen.

Bandlista komplett

- Tommy Tokyo lager magiske låter, og med en unik røst leverer han låt på låt med kvalitet fra øverste hylle. Vi er svært glade for at han tar turen til Halden, sier Jørgen Nilsen.

I mars vant Tommy Tokyo Spellemannsprisen for årets rockeplate, med albumet “And The Horse Came Riderless…”.

Øvrige artister:

Casa Murilo

CASA MURILO er et norsk band fra Oslo som spiller rock. Bandet ble stiftet av britene Chris Winfield og Dan Hesketh, og nordmannen Fredrik Baden i Oslo i 2009. Bandet har gitt ut to studioalbum.

Foto: Bandbilde: Casa Murilo

Casa Murilo
Det anerkjente bandet består en bra gjeng med haldenseren Håkon Møller i besetningen. Det siste året har Casa Murilo levert solide pop hits, som har gått slag i slag på P3.

Gerilja
Gerilja har holdt på en god stund, og spilt mange konserter, blant annet på By:Larm i år.

- De har dog ikke gitt ut noe album, før nå! 27. mai slapp de sitt debut album “Step up your game”. Det er vanskelig å plassere denne musikken innenfor en spesiell sjanger, men det må bli psycho-disco-rock eller noe i den retningen, sier Nilsen.

Highfields (UK)
Highfields er et relativt nytt og meget lovende folkpop-band med base på Paul McCartney-skolen i Liverpool, LIPA.

Sekstetten er fra ikke mindre enn fem land, der Canada, England, Singapore, Sør Afrika og Norge er representert.

Warp Riders
Halden-bandet byr på groovy, tung rock ‘n roll med dype røtter i Black Sabbath-riffing og nyere stonerrock elementer.

I august 2012 ble Warp Riders utnevnt til "Ukas urørt" på NRK P3, og senere på året ble de kåret til et av Norges mest lovende band i 2012 av P3-programmet Pyro.

AWAY
AWAY er et indie-rockband fra Rygge. Medlemmene er bare 17 og 18 år gamle, men holder i følge Kanonrock-talsmann Jørgen Nilsen et høyt musikalsk nivå.

- Bandet kjennetegnes av energifulle sceneshow, særpreget leadvokal og femstemte vokalharmonier, sier han.

Den ikke ukjente "Toffen" fra Hovefestivalen melder:

"Hadde AWAY spilt på South By Southwest i år hadde de garantert vært i SPIN Magazine. Det er bare for resten av Norge å våkne opp!"

Gerilja

GERILJA MED psycho-disco-rock på Fredriksten festning.

Foto: Gerilja

Twintoulouse
Dette Oslo-baserte ellevemanns-orkesteret med haldenseren Anders Johnsen i front, står for et særegent og mektig lydbilde hvor de lager stor lyd ut av enkle kassegitarlåter.

- Dette er et band med nære Østfold-relasjoner og de kommer til å kle Fredriksten festning, heter det fra festivalarrangøren.

The Twang-O-Matics
Alle seriøse festivaler må ha et surf/western instrumentalband.

- Vi må ikke engang ut av Østfold for å finne et som holder mål i massevis, sier Jørgen Nilsen.

Det befriende fraværet av vokal holder garantert allsangfaktoren nede og musikken i sentrum!” heter det i en pressemelding fra The Twang-O-Matics.

Kanonrock Halden 2013

Nedbør
Nedbør er et lokalt band, som mange har hatt gleden av å høre, og vil få høre mer til i tiden som kommer.

- Det vil nok være et av de banda det er kult å ha sett før alle andre også har sett de. Gamle er de ikke, men gutta begynner allerede å få alvorlig dreisen på låtskrivinga i sine folk-inspirerte låter, sier Jørgen Nilsen.

Ole Anders Amundsen
Ole Anders Amundsen er en haldenser som har gjort seg bemerket det siste året, blant annet innenfor låtkonkurransen Bandwagon, der han gikk helt til finalen i Namsos med sin “Delay”.

Han opptrådte på Norwegian Wood i Frognerbadet i midten av juni.

Oðeon (solo)
For ett år siden slapp bandet Oðeon sin debutplate "Beauty In Bloom" til en glimrende mottakelse fra anmeldere over hele landet.

Etter albumlanseringen foran et fullsatt Parkteatret Scene i Oslo, har Oðeon spilt inne i isbreer på 2000 meter høyde i Jotunheimen, vært på turné i USA og skrevet materiale til sin 2. utgivelse.

Nå kommer Oðeon til Halden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.