NRK Meny
Normal

Tom Freddy Aune ber om å få gå av

Fredrikstad Fotballklubb har innkalt til pressekonferanse i dag. – Hovedtrener Tom Freddy Aune har bedt om avløsning. SE PRESSEKONFERANSEN DIREKTE!

Video Pressekonferanse: Tom Freddy Aune går av

FFK-trener Tom Freddy Aune ønsker ikke å lede laget lenger. I går ble laget slått ut av NM etter å ha tapt for Kvik Halden.

Det er daglig leder i klubben, Lars Thomas Stene som har sendt ut pressemeldingen.

«Fredrikstad Fotballklubb innkaller med dette til pressekonferanse på Fredrikstad Stadion torsdag 10. mai kl. 18:00 i forbindelse med at hovedtrener Tom Freddy Aune har bedt om avløsning.»

Tidligere i dag ga styret i klubben hovedtreneren tillit.

– Det som har blitt vist av resultater hittil er absolutt ikke bra nok. Vi er nødt til å ha en dialog med støtteapparatet, og høre hvilke muligheter vi har og hva de synes, sa styreleder i Fredrikstad FK, Gunnar Umbach Hansen til NRK.no tidligere i dag.

LES OGSÅ:

Tapte for 2.divisjonslag

FFK ble i går slått ut av cupen etter å ha tapt for 2. divisjonslaget Kvik halden i andre runde.

Heller ikke i eliteserien har laget imponert i sesongstarten.

Etter de sju første kampene står laget med fire tap, to uavgjort og kun én seier – mot tabelljumbo Stabæk.

Det er nå bare ett poeng som skiller dem fra nedrykksplassen. Det er for dårlig mener styrelederen.

– Vi kan ikke si at vi er fornøyde med resultatene. Prestasjonene startet helt greit, men så har det uteblitt etter hvert, sier Umbach Hansen.

Har trenerne i klubben fremdeles styrets tillit?

– De har jo tillit, men vi er ikke fornøyde med det som har blitt prestert. Det er teamet rundt spillere, trenere og de sportslige prestasjonene vi ikke er fornøyde med.

Aune tok ansvar for cuptapet

Tom Freddy Aune var i går klar på at det er han som må ta ansvaret for at laget tapte mot Kvik Halden.

– Det er jeg som er hovedtrener og det er mitt ansvar, og det ansvaret må jeg ta. Det er bare å beklage at vi ikke presterer bedre, men det er dette nivået vi er på nå, dessverre, sa han til NRK.no etter kampen.

– Det er altfor dårlig av Fredrikstad Fotballklubb, uansett hvordan man vrir og vrenger på det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skoler får mobbekritikk

    I to mobbesaker som er meldt inn til fylkesmannen i Østfold, har ikke skolen gjort nok for å få slutt på mobbingen. Ifølge Utdanningsdirektoratet ble det meldt inn 24 mobbesaker fra skolene i Østfold i siste kvartal i fjor og de fleste er ennå under behandling.

  • Skal sjekke hus med trafikkstøy

    Omkring to tusen boliger i Østfold er utsatt for så mye trafikkstøy at Statens vegvesen må vurdere nærmere om noen av dem må støyisoleres. Det viser en kartlegging vegvesenet har gjort. Nesten alle disse boligene ligger i de fire største byene. Vegvesenet skal først luke ut åpenbare feil, sier sjefingeniør i vegavdelingen Østfold, Jan Antonsen.