NRK Meny
Normal

Tom Freddy Aune ber om å få gå av

Fredrikstad Fotballklubb har innkalt til pressekonferanse i dag. – Hovedtrener Tom Freddy Aune har bedt om avløsning. SE PRESSEKONFERANSEN DIREKTE!

Video Pressekonferanse: Tom Freddy Aune går av

FFK-trener Tom Freddy Aune ønsker ikke å lede laget lenger. I går ble laget slått ut av NM etter å ha tapt for Kvik Halden.

Det er daglig leder i klubben, Lars Thomas Stene som har sendt ut pressemeldingen.

«Fredrikstad Fotballklubb innkaller med dette til pressekonferanse på Fredrikstad Stadion torsdag 10. mai kl. 18:00 i forbindelse med at hovedtrener Tom Freddy Aune har bedt om avløsning.»

Tidligere i dag ga styret i klubben hovedtreneren tillit.

– Det som har blitt vist av resultater hittil er absolutt ikke bra nok. Vi er nødt til å ha en dialog med støtteapparatet, og høre hvilke muligheter vi har og hva de synes, sa styreleder i Fredrikstad FK, Gunnar Umbach Hansen til NRK.no tidligere i dag.

LES OGSÅ:

Tapte for 2.divisjonslag

FFK ble i går slått ut av cupen etter å ha tapt for 2. divisjonslaget Kvik halden i andre runde.

Heller ikke i eliteserien har laget imponert i sesongstarten.

Etter de sju første kampene står laget med fire tap, to uavgjort og kun én seier – mot tabelljumbo Stabæk.

Det er nå bare ett poeng som skiller dem fra nedrykksplassen. Det er for dårlig mener styrelederen.

– Vi kan ikke si at vi er fornøyde med resultatene. Prestasjonene startet helt greit, men så har det uteblitt etter hvert, sier Umbach Hansen.

Har trenerne i klubben fremdeles styrets tillit?

– De har jo tillit, men vi er ikke fornøyde med det som har blitt prestert. Det er teamet rundt spillere, trenere og de sportslige prestasjonene vi ikke er fornøyde med.

Aune tok ansvar for cuptapet

Tom Freddy Aune var i går klar på at det er han som må ta ansvaret for at laget tapte mot Kvik Halden.

– Det er jeg som er hovedtrener og det er mitt ansvar, og det ansvaret må jeg ta. Det er bare å beklage at vi ikke presterer bedre, men det er dette nivået vi er på nå, dessverre, sa han til NRK.no etter kampen.

– Det er altfor dårlig av Fredrikstad Fotballklubb, uansett hvordan man vrir og vrenger på det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter med dobbeltdekker-beslutning

    Jernbanedirektoratet kommer ikke til å avgjøre om det skal satses på dobbeltdekkere på Østfoldbanen før til høsten. Det bekrefter direktoratet i dag. Årsaken er at man mangler oversikt over hva det vil koste å utbedre Østfoldbanen for toetasjes tog.

  • Vil ikke utsette Østfoldbanen

    Politikerne i Østfold fylkeskommune protesterer mot en utsettelse av InterCity-utbyggingen på Østfoldbanen. Det ble klart i fylkestingsmøtet i går. De forventer, som et minimum, at strekningene gjennom byene følger den framdriftsplanen Stortinget la opp til.